Το θρυλικό BMW Isetta επιστρέφει (με σύγχρονο μανδύα)

Αν έχετε γεννηθεί πριν από το 1970 -είναι δημοφιλές αυτό, στη διαδικτυακή «γλώσσα»- θα θυμάστε, σίγουρα, ένα μικρό, τρίκυκλο αυτοκινητάκι, που κέρδιζε (ακόμη και στη χώρα μας) τα βλέμματα των περαστικών με το σχήμα του – το οποίο θύμιζε αβγό. Ηταν το BMW Isetta, που βγήκε στην παραγωγή το 1955 από τη βαυαρική φίρμα σε πολλές εκδόσεις (ακόμη και τετράτροχη).

Ενα από τα πρώτα Isetta. Από εδώ ξεκίνησαν όλα για το Microlino

Είχε μια πόρτα, στο εμπρός τμήμα, όπως ανοίγεις ένα ψυγείο, και ο οδηγός του στιμωχνόταν πίσω από το λιτό τιμόνι, για να

οδηγήσει ένα ευήλιο και ευάερο λιλιπούτειο όχημα 2,2 μέτρων που είχε πεδίο δράσης ακόμη και τα πεζοδρόμια. Ως σύμμαχο για την κίνησή του μέσα στην πόλη είχε ένα μικροσκοπικό μοτέρ από μοτοσικλέτα BMW, 255 κ.εκ. με 12 ίππους, πολλές φορές, ίσα ίσα για να βγάλει την ανηφόρα.

Σήμερα, η ελβετική Micro Mobility Systems AG πατάει στην επιτυχημένη –μεταπολεμική– συνταγή του Isetta, και παρουσιάζει το Microlino. Πρόκειται για ένα μοντελάκι που θυμίζει τη μετεξέλιξη του BMW Isetta, το οποίο -αρχικά- παρουσιάστηκε ως εκθεσιακό αυτοκίνητο, αλλά -όπως φάνηκε- η μεγάλη αποδοχή από το κοινό έθεσε στους ιθύνοντες το δίλημμα αν θα παραμείνει στο ράφι ή θα πρέπει να βγει στους δρόμους.

Το άνοιγμα της πόρτας του μπήκε για πάντα στα highlight της αυτοκίνησης

Τελικώς, επικράτησε το δεύτερο, το Microlino πήρε έγκριση τύπου και, ήδη, εδώ και λίγες ημέρες, η εταιρεία περηφανεύεται ότι το σφηνοειδές σε σχήμα μοντελάκι της έχει δεχθεί 6.500 προπαραγγελίες! Αρκεί ο ενδιαφερόμενος να καταθέσει μια προκαταβολή 1.000 ευρώ.

Ολα τα τεχνικά του χαρακτηριστικά τοποθετούν το μικρό μοντελάκι στην κατηγορία των μοντέλων πόλης. Εχει μήκος 2,4 μέτρα (είναι ακόμη πιο μικρό από το smart), ζυγίζει μόλις 450 κιλά, είναι ηλεκτρικό, αποδίδει 20 ίππους και μπορεί να χωρέσει 2 επιβάτες.

Ερχεται σύντομα στους δρόμους, επειδή το μέλλον (οφείλει να) είναι απλό, αλλά και για να δώσει χρώμα στην πόλη – και περισσότερες θέσεις πάρκινγκ στους υπόλοιπους οδηγούς

Πάντως, υπόσχεται τελική ταχύτητα 90χλμ/ώρα – οπότε θα βγαίνει και στην περιφερειακή αν έχει ούρειο άνεμο – ενώ διαθέτει δύο μπαταρίες, που μπορούν να του εξασφαλίζουν αυτονομία 200 χλμ.! Όσο για τη φόρτιση, αυτή μπορεί να επιτευχθεί μέσω ταχυφορτιστή ή οικιακού ρεύματος μέσα σε 1 ή 4 ώρες, αντίστοιχα.

Θα κοστίζει κάτι παραπάνω από 12.000 ευρώ.

The post Το θρυλικό BMW Isetta επιστρέφει (με σύγχρονο μανδύα) appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα