Το Newsweek καλεί τους αμερικανούς στρατηγούς «να μας σώσουν από τον Τραμπ»

Την ανησυχία των Αμερικανών -και μαζί όλου του κόσμου- αν στην κρίση με τη Βόρεια Κορέα το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο Κιμ Γιονγκ-Ουν αλλά είναι και ο Ντόναλντ Τραμπ, ως ένας απρόβλεπτος πολιτικός που έχει στη διάθεσή του τους κωδικούς με τα πυρηνικά των Ηνωμένων Πολιτειών, απηχεί το εξώφυλλο του περιοδικού Newsweek.

Εμπιστεύεται η Αμερική τον πρόεδρό της; Οχι, αν κρίνουμε από τη δημοσκόπηση που διενήργησε το ινστιτούτο Pew Research και δημοσιεύεται στο Nesweek: η πλειονότητα των αμερικανών πολιτών δεν εμπιστεύεται τα πυρηνικά στα χέρια του Τραμπ, με το 58% να εκφράζει φόβους για τον τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος μπορεί να τα χρησιμοποιήσει.

Ενδεικτικός του κλίματος στις ΗΠΑ είναι ο τίτλος στο εξώφυλλο του περιοδικού. «Ready for war?» (ένα λογοπαίγνιο με το «Ready for what?») – «έτοιμοι για πόλεμο;» «έτοιμοι για τι;». Και ο υπότιτλος ακόμα πιο έκδηλος της ανησυχίας της αμερικανικής κοινής γνώμης για τον πολεμοχαρή, αλλά μάλλον ανέτοιμο για κάτι τέτοιο, πρόεδρο: «Μπορούν οι στρατηγοί του Τραμπ να σώσουν τις ΗΠΑ -και τον κόσμο- από τον Τραμπ;», γράφει χαρακτηριστικά στο εξώφυλλο που δείχνει τον πρόεδρο με ένα στρατιωτικό κράνος στραβοφορεμένο στο κεφάλι του.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο θέμα της κρίσης στη Βόρεια Κορέα -μετά και τις τελευταίες πυραυλικές δοκιμές της Πιονγιάνγκ- το περιοδικό αναφέρει ότι τις τελευταίες ώρες διατυπώνονται αμφίσημες δηλώσεις από την πλευρά της Ουάσινγκτον. Συγκεκριμένα, την ώρα που ο πρόεδρος κλείνει τον δίαυλο επικοινωνίας με το καθεστώς της Πιονγιάνγκ, ο υπουργός Άμυνας, Τζέιμς Μάτις, υποστηρίζει ότι υπάρχουν ακόμη διπλωματικές λύσεις…

The post Το Newsweek καλεί τους αμερικανούς στρατηγούς «να μας σώσουν από τον Τραμπ» appeared first on Protagon.gr.

Keywords