Το Μουντιάλ τώρα ξεκινά – Σέντρα στη φάση των «8» την Παρασκευή

21:48 5/7/2018 - Πηγή: Protagon

Αποτελεί ένα αδιάψευστο γεγονός…

Με όποιον κι αν μιλήσαμε -φίλο, συνάδελφο, γνωστό- ακούσαμε τις ίδιες ατάκες: ότι τις ημέρες που δεν έγιναν παιχνίδια στο Μουντιάλ, αφού δόθηκε ρεπό στις ομάδες για να ετοιμαστούν για τη φάση των «8», υπήρξε ένα ποδοσφαιρικό στερητικό σύνδρομο.

Ναι, οι καθημερινοί αγώνες έλειψαν από τις οθόνες μας.

Η αγωνία που παρείχαν συντήρησε τον εθισμό μας στο άθλημα με τη στρογγυλή θεά.

Ταυτόχρονα, μετά τη διαπίστωση ότι θέλουμε κι άλλο Μουντιάλ, ήρθε και η επόμενη απορία: πότε ξεκινούν οι νέοι αγώνες;

Κάντε

λίγη υπομονή, λοιπόν…

Η προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας ξεκινά την Παρασκευή, με τα πρώτα δύο μεγάλα ραντεβού, ενώ και οι οκτώ ομάδες που έχουν απομείνει στη διοργάνωση θα τα δώσουν όλα στους προημιτελικούς για μια θέση στους ημιτελικούς.

Did you know that there has been 19 goals scored after minute 90 at this #WorldCup so far?

More great stats and facts from this tournament https://t.co/DRgHUWCHvF pic.twitter.com/Xur8D4Muuc

FIFA World Cup (@FIFAWorldCup) July 4, 2018

Γαλλία – Ουρουγουάη (17:00) και Βραζιλία – Βέλγιο (21:00) «ανοίγουν» την αυλαία των προημιτελικών την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο ακολουθούν τα ζευγάρια Σουηδία – Αγγλία (17:00) και Ρωσία – Κροατία (21:00).

Εξι ευρωπαϊκές ομάδες προκρίθηκαν στα προημιτελικά, με μοναδική… πρωτάρα την οικοδέσποινα Ρωσία, αν εξαιρεθούν -φυσικά- οι πορείες της ως Σοβιετική Ένωση. Γαλλία και Βέλγιο προκρίθηκαν στους «8» για 2η σερί φορά, η Αγγλία για πρώτη φορά μετά το 2006, η Κροατία δίνει ξανά το «παρών» μετά το 1998, ενώ η Σουηδία μετά το 1994. Βραζιλία και Ουρουγουάη είναι οι δύο ομάδες της Νοτίου Αμερικής που συμπληρώνουν το «πάζλ». Η «Σελεσάο» λέει σταθερά «παρούσα» στους «8» από το 1994, ενώ η Ουρουγουάη επιστρέφει ξανά στην οκτάδα μετά το 2010.

Η Γαλλία, λοιπόν, του Ντιντιέ Ντεσάμπ, αντιμετωπίζει την Ουρουγουάη του Οσκαρ Ταμπάρες, στο Νόβγκοροντ. Υπενθυμίζουμε ότι στη φάση των «16» οι «τρικολόρ» κέρδισαν με 4-3 την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι σε ένα παιχνίδι-διαφήμιση για το ποδόσφαιρο και πήραν την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης.

Just 9⃣ points separate the top teams in the McDonald's FIFA #WorldCup Fantasy leaderboard!

Thanks largely to @KMbappe, One Kiss Team assumed pole position
https://t.co/EqXnoqQQHa pic.twitter.com/90PyeOFM6Y

FIFA World Cup (@FIFAWorldCup) July 4, 2018

Αντίστοιχα, η Ουρουγουάη κέρδισε με 2-1 την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ το γκολ των Ιβήρων είναι το μόνο που έχει δεχθεί στο φετινό Μουντιάλ. Και είναι πολλοί εκείνοι που περιμένουν εναγωνίως τις «μάχες» των Πογκμπά-Εμπαπέ-Γκριεζμάν και Γοδίν-Κάσερες-Χιμένες στην άμυνα της «Σελέστε».

Lucas Torreira may be nicknamed 'the Dwarf' with #URU, but the midfield has been giving some big performances at the #WorldCup.

https://t.co/ACtpLT9Jr1 pic.twitter.com/OzlLHCMiAl

FIFA World Cup (@FIFAWorldCup) July 5, 2018

Η αμυντική γραμμή της Ουρουγουάης -έχοντας δεχθεί μόλις ένα γκολ- είναι, πιθανώς, η καλύτερη στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Ταμπάρες όμως θα προβληματιστεί με την επιθετική του γραμμή το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς ο Εντισον Καβάνι -λόγω τραυματισμού- δεν θα δηλώσει «παρών» στο ματς. Ετσι, όλο το βάρος θα πέσει στον Λουίς Σουάρεζ – ένα από τα αστέρια της Μπαρτσελόνα.

Since Tite took over, #BRA have conceded just 6⃣ times in 2⃣5⃣ matches

But what are the secrets to their defensive strength? Assistant coach Cleber Xavier sought to explain

https://t.co/kippbfnKWh pic.twitter.com/xLXZfexPpY

FIFA World Cup (@FIFAWorldCup) July 5, 2018

Περνώντας στο βραδινό παιχνίδι της Παρασκευής, έχοντας επικρατήσει του Μεξικού με 2-0, η Βραζιλία του Νεϊμάρ θέλει να επαναλάβει μια παρόμοια εμφάνιση στον προημιτελικό του Καζάν κόντρα στο Βέλγιο. Οι «κόκκινοι διάβολοι» προέρχονται από ένα παιχνίδι-θρίλερ κόντρα στην Ιαπωνία, καθώς με μια επική ανατροπή σε μόλις ένα ημίχρονο (από 0-2, 3-2) προκρίθηκαν στην επόμενη φάση. Βέβαια, οι Βέλγοι διαθέτουν την καλύτερη επίθεση του τουρνουά με 12 γκολ, ενώ οι Βραζιλιάνοι (μαζί με την Ουρουγουάη) διαθέτουν την καλύτερη άμυνα. Στην επίθεση η «Σελεσάο» διαθέτει… Νεϊμάρ, άλλο ένα αστέρι της διοργάνωσης – στο παιχνίδι με το Μεξικό έβαλε ένα γκολ και έδωσε μία ασίστ.

Keywords
Τυχαία Θέματα