Το μήνυμα του Μπόνο για τα 30 χρόνια «Joshua Tree»

Πρώτη στάση ήταν το Βανκούβερ του Καναδά στις 12 Μαΐου. Η περιοδεία «Joshua Tree» του θρυλικού ιρλανδέζικου συγκροτήματος είναι η πρώτη σε πωλήσεις στις ΗΠΑ για το καλοκαίρι ‒ σύμφωνα το διεθνές ανταλλακτήριο εισιτηρίων StubHub οι περισσότεροι από τους σταθμούς του συγκροτήματος είναι sold out. Μέχρι στιγμής, δηλαδή, έχουν πουληθεί 1,7 εκατ. εισιτήρια.

«Να

‘μαστε πάλι. Προσπαθούμε να βρούμε λίγη μαγεία μέσα στον τσιμεντένιο ναό». Με αυτά τα λόγια άνοιξε ο Μπόνο τη συναυλία στο Βανκούβερ. Ο Λάρι Μιούλεν, ο Ετζ, ο Ανταμ Κλέιτον έπαιζαν τις πρώτες νότες. Και έτσι άρχισε το σόου.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Μπόνο στην ιστοσελίδα U2.com λέει γι’ αυτή τη μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή: «Θα είναι ένας διαλογισμός πολλών βολτ πάνω σ΄αυτό που συμβαίνει τώρα. Αυτή η περιοδεία θα είναι κόκκινη και μπλε».

Στιγμιότυπο από τη γιγαντοοθόνη στην περιοδεία «Joshua Tree» των U2 (REUTERS/Nick Didlick)

Στη συναυλία του Βανκούβερ ο Μπόνο χαιρέτησε τον Καναδά λέγοντας: «Όταν όλοι οι άλλοι έκλεισαν τις πόρτες, εσείς τις ανοίξατε». Κατά τη διάρκεια του σόου το γκρουπ έκανε πολλές αναφορές στα πολιτικά δικαιώματα, στα δικαιώματα των γυναικών, στην προσφυγική κρίση, στα δικαιώματα των μαύρων. Ο Μπόνο από τη σκηνή έδειχνε με το δάχτυλο τη σημερινή αμερικανική κυβέρνηση.

Αμέσως επόμενος σταθμός των U2 ήταν η συναυλία στο Σιάτλ των ΗΠΑ. Σε συνέντευξη που είχε δώσει νωρίτερα στην εφημερίδα Irish Mirror, ο αρχηγός του συγκροτήματος είχε δηλώσει πως βεβαίως θα δεχόταν να έρθουν να τον ακούσουν οι ψηφοφόροι του Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσιγκτον ωστόσο αν εμφανιζόταν ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο στάδιο θα του ζητούσαν να αποχωρήσει.

Το συγκρότημα σε όλους τους σταθμούς αυτής της μεγάλης περιοδείας θα ερμηνεύει τις μεγάλες επιτυχίες του. Από το «With Or Without You» και το «I Still Haven’t Found What I’m Looking For», μέχρι το «Sunday Bloody Sunday», το «New Year’s Day», το «Pride»…

Η γιγαντοοθόνη προσβάλει σκηνές με πολιτικές νύξεις. Εδώ δρόμος στην έρημο των ΗΠΑ (REUTERS/Nick Didlick)

Στο Σιάτλ ο Μπόνο είπε προς το κοινό που παραληρούσε μέσα στο στάδιο: «Κάποιοι πιστεύετε ότι το όνειρο έχει πεθάνει. Ίσως αυτό το όνειρο να σας λέει απλώς να ξυπνήσετε». Ακολούθησε το «Pride» και στη γιγαντοοθόνη προβάλλονταν τα λόγια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Στη γιγαντοοθόνη εμφανίστηκαν μετά εικόνες μοντέλων μπροστά σε μια ξεθωριασμένη αμερικανική σημαία και σε απέραντα τοπία της ερήμου. Άλλες σκηνές έδειχναν την καταστροφή στη Συρία και ένα κορίτσι εκεί που εκλιπαρούσε για βοήθεια.

«Οι πολιτικοί φοβούνται τους ανθρώπους που οργανώνονται και όχι το αντίθετο», φώναξε από τη σκηνή ο Μπόνο στους φαν του στο Σιάτλ (REUTERS/Mick Didlick)

Μετά ο Μπόνο αναφέρθηκε στη φιλανθρωπική οργάνωσή του, την περίφημη One που πραγματοποιεί δράσεις ενάντια στην παγκόσμια φτώχεια και κάλεσε τους φαν να ενεργοποιηθούν προς τον ακτιβισμό και τη φιλανθρωπία. Τους κάλεσε να αναλάβουν δράση.

«Τίποτα δεν φοβίζει περισσότερο τους πολιτικούς από τους ανθρώπους που οργανώνονται. Ετσι πρέπει να είναι, η κυβέρνηση να φοβάται τους ανθρώπους, όχι το αντίστροφο» είπε.

Ανάμεσα στους θεατές βρίσκονταν ο Μπιλ Γκέιτς και η σύζυγός του Μελίντα – φιλάνθρωποι κι αυτοί. Ο Μπόνο τους χαρακτήρισε «λαμπρές προσωπικότητες» χάρη στο έργο τους υπέρ των αναξιοπαθούντων. Επίσης στην ίδια συναυλία βρέθηκε και ο τραγουδιστής των Pearl Jam Εντι Βέντερ, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε μαζί με τους U2 το «Mothers of the Disappeared». Ηταν 14 Μαΐου – η γιορτή της μητέρας.

The post Το μήνυμα του Μπόνο για τα 30 χρόνια «Joshua Tree» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα