Το επενδυτικό δαιμόνιο του Μάρδα

Τα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Μάρδας το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Αυτιά για τους πρόσφυγες που μπορεί να τύχουν ευνοϊκής αντιμετώπισης αν «επενδύσουν» 250.000 ευρώ, δεν έφεραν αντιδράσεις μόνο από την αντιπολίτευση, αλλά εξελίσσονται και σε μίνι κυβερνητική κρίση. Μία κυβερνητική κρίση που ξέσπασε από το πουθενά και σε ένα φαινομενικά ήρεμο Σαββατοκύριακο για τον Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του, οι οποίοι πλέον… τρέχουν και δεν φτάνουν.

Κι αυτό γιατί τη Δευτέρα, ο υφυπουργός Εξωτερικών όχι μόνο

δεν ανασκεύασε ή δεν προσπάθησε να μαζέψει ό,τι μαζεύεται ακόμη, αλλά έδωσε συνέχεια!

Ο κ. Μάρδας μίλησε και πάλι στις τηλεοπτικές κάμερες, αυτή τη φορά στο Mega, και τόνισε πως η ιδέα πίσω από την πρότασή του είναι… ελεύθερη στο Google. «Είναι απλή η πρότασή μας, όποιος μπει στο Google θα βρει την πρόταση αυτή. Κι εμείς εκεί τη βρήκαμε», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών και ξεκαθάρισε πως όλα όσα προτείνει δεν έχουν καμία σχέση με τη Δανία και τα όσα εκτυλίσσονται εκεί, με την κυβέρνηση να υφαρπάζει τα υπάρχοντα των προσφύγων.

Κι όσο ο ίδιος ο κ. Μάρδας συνέχισε να δίνει εξηγήσεις για την πρότασή του, η οποία αποτελεί και νόμο του κράτους –περίπου με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή- από το 2013, οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση συνεχίζονταν.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κλιμάκωσε τη ρητορική εναντίον του κυβερνητικού στελέχους κι έκανε λόγο για πολιτικές που θυμίζουν τη Δανία. Και έβαλε και τη λέξη «ναζί» μέσα και… έδεσε το γλυκό. Δείτε τι έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

Οι σημερινές δηλώσεις Μάρδα δεν απέχουν από τη ναζιστικής αναφοράς πολιτική της Δανίας να αφαιρεί τιμαλφή από τους πρόσφ…

Δημοσιεύτηκε από Ζωή ΚωνσταντοπούλουZoe Konstantopoulou στις Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016

Κι, όπως φαντάζεστε, ο Δημήτρης Μάρδας δεν θα μπορούσε να τα αφήσει όλα αυτά ασχολίαστα. Ο υφυπουργός Εξωτερικών πήρε το… ίδιο όπλο και απάντησε στην πρώην Πρόεδρο της Βουλής, μέσα από τον δικό του λογαριασμό στο facebook. Τι έκανε; Κατηγόρησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για επιλεκτική ευαισθησία, αφού πέρυσι ζητήθηκαν πέντε εκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό της Βουλής για τη χρηματοδότηση του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης, με την κυρία Κωνσταντοπούλου να αρνείται να υπογράψει. Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως η πρότασή του δεν έχει πάρει ακόμη την τελική μορφή της, αλλά πρόκειται, ουσιαστικά, για εισήγηση.

Πυρά και από τον… επίσημο ΣΥΡΙΖΑ

Ωστόσο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν ήταν η μόνη που άσκησε δριμεία κριτική στον κ. Μάρδα. Το ίδιο έκανε και ο Δημήτρης Βίτσας, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει, αλλά φωτογραφίζοντάς τον ξεκάθαρα. Το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ –και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα- μίλησε στον ΑΝΤ1 και τόνισε πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση επενδυτή ανάμεσα στους πρόσφυγες», αδειάζοντας τον συνονόματο συνεργάτη του και προσθέτοντας πως «η χώρα δεν μπορεί να περιμένει την ανάπτυξη από τους πρόσφυγες».

Αυτή ήταν και η πρώτη αντίδραση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μάλλον αρκεί. Κι αυτό γιατί ο Δημήτρης Βίτσας είναι αυτός που τοποθέτησε ο Πρωθυπουργός ως υπεύθυνο για τον συντονισμό των ενεργειών για το Προσφυγικό.

Νωρίτερα, ο Αδωνις Γεωργιάδης είχε σχολιάσει με τον δικό του προσφιλή τρόπο τα όσα είπε ο κ. Μάρδας. Δείτε τι ανέβασε το πρωί της Δευτέρας, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας:

Αφιερωμένο στον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Μάρδα pic.twitter.com/HgPzHGGKG0

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) March 28, 2016

Υπενθυμίζεται πως η ΝΔ είχε αντιδράσει από την πρώτη στιγμή. Η Φωτεινή Πιπιλή είχε ζητήσει την αποπομπή του από την κυβέρνηση, ενώ και το Ποτάμι προχώρησε σε έκδοση ανακοίνωσης, το μεσημέρι της Κυριακής. «Η κυβέρνηση διώχνει τους επενδυτές, αλλά χρίζει επενδυτές τους πρόσφυγες. Αρκεί να έχουν 250.000 ευρώ και θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση, όπως δηλώνει ο υφυπoυργός κ. Μάρδας. Μπράβο. Μαζί με το μεταναστευτικό η κυβέρνηση λύνει και το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Οι Ελληνες – με αυτά που ακούν – θα μεταναστεύσουν και οι πρόσφυγες θα γίνουν οι μεγάλοι επενδυτές». «Η κυβέρνηση διώχνει τους επενδυτές, αλλά χρίζει επενδυτές τους πρόσφυγες. Αρκεί να έχουν 250.000 ευρώ και θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση, όπως δηλώνει ο υφυπoυργός κ. Μάρδας. Μπράβο. Μαζί με το μεταναστευτικό η κυβέρνηση λύνει και το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Οι Ελληνες – με αυτά που ακούν – θα μεταναστεύσουν και οι πρόσφυγες θα γίνουν οι μεγάλοι επενδυτές».

Οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν και από την Ενωση Κεντρώων. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιάννης Καλλιάνος, τόνισε πως «αντί να υπάρξει μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής, φιλόξενη σε επενδύσεις, οι κυβερνητικοί παράγοντες αναζητούν επενδύσεις με τα λεφτά των προσφύγων και των μεταναστών. Μήπως γελοιοποιούν με αυτόν τον τρόπο τον όρο επένδυση;».

«Οταν συνδυάζει αυτή τη ρύθμιση με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, τότε δεν νομίζω πως ξέρει τι κάνει. Δεν είναι για εδώ, πρέπει να πάει αλλού. Πρέπει να πάει στη ΝΑSA. Δεν ξέρω τι του ανήκει, πάντως η θέση στην ελληνική πολιτική σκηνή δεν του ανήκει», δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

The post Το επενδυτικό δαιμόνιο του Μάρδα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα