Αποκάλυψη: Την ώρα της τραγωδίας στο Μάτι η Πυροσβεστική δεν σήκωνε το τηλέφωνο!

10:48 7/8/2018 - Πηγή: Protagon

Ακαρπες ήταν όλες οι προσπάθειες της αστυνομίας να επικοινωνήσει με το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής τις κρίσιμες ώρες του απογεύματος της 23ης Ιουλίου, όταν η πυρκαγιά κατέκαιγε το Μάτι.

Τα στοιχεία, τα οποία φέρνει στο φως το ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη στην «Καθημερινή», προέρχονται από επίσημα έγγραφα τα οποία θα σταλούν στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, στο πλαίσιο της δικαστικής διερεύνησης της τραγωδίας.

Οπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, το μοιραίο απόγευμα οι αστυνομικοί

που βρέθηκαν στο Μάτι και στον Νέο Βουτζά δεν είχαν καμία επικοινωνία με την Πυροσβεστική για την πορεία και την εξέλιξη της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Οι αξιωματικοί μάλιστα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ τηλεφωνούσαν στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, αλλά δεν πήραν ποτέ απάντηση σε κανέναν από τους πέντε αριθμούς εκτάκτου ανάγκης.

«Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από την Πυροσβεστική για τη φωτιά ούτε αίτημα για συνδρομή ή παροχή βοήθειας. Η ενημέρωση του κέντρου γινόταν μόνο από αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σε αυτήν έλλειψη ενημέρωσης είχε αναφερθεί και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας Γιάννης Κατσιαμάκας: «Μέχρι τις 18.10 το απόγευμα που η φωτιά πέρασε τη λεωφόρο Μαραθώνος δεν είχαμε καμία ενημέρωση», είχε επισημάνει.

The post Αποκάλυψη: Την ώρα της τραγωδίας στο Μάτι η Πυροσβεστική δεν σήκωνε το τηλέφωνο! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα