Την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα δείχνουν ξένοι ηγέτες

Στο πλευρό της Ελλάδας -και με υλική βοήθεια – στέκονται ξένοι ηγέτες ανταποκρινόμενοι στην τραγωδία από τις πυρκαγιές στην Αττική.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ έγραψε στο Twitter ότι «η Ευρώπη θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Είμαι βαθύτατα λυπημένος από πού τις φονικές πυρκαγιές στην Αθήνα

και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η Ευρώπη θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Η βοήθεια από πολλές ευρωπαϊκές χώρες είναι καθ´οδον.

— Donald Tusk (@eucopresident) July 24, 2018

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είχε το πρωί της Τρίτης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. «Είμαι βαθιά λυπημένος που χάθηκαν τόσες πολλές ζωές σε αυτή την τρομερή τραγωδία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει κάθε προσπάθεια για να βοηθήσει την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

I just spoke to the President of the Hellenic Republic P. Pavlopoulos and Prime Minister @tsipras_eu. I am deeply saddened for the loss of so many lives in this horrible tragedy. The @EU_Commission will spare no effort to help Greece and the Greek people.

— Jean-Claude Juncker (@JunckerEU) July 24, 2018

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε μέσω Twitter την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα και την τραγωδία από τις πυρκαγιές στην Αττική.

Nos pensées vont à la Grèce et aux victimes des terribles incendies. En Suède comme en Grèce, la France et l'Europe sont solidaires et apportent leur aide.

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) July 24, 2018

«Οι σκέψεις μας στην Ελλάδα και στα θύματα των τρομακτικών πυρκαγιών. Στην Σουηδία όπως στην Ελλάδα, η Γαλλία και η Ευρώπη είναι αλληλέγγυες και προσφέρουν την βοήθειά τους», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Εκφράζω τα βαθύτερα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων από τις ελληνικές πυρκαγιές. Η Βουλγαρία είναι έτοιμη να προσφέρει τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

I express my deepest condolences to the families of the victims of #Greecefires. #Bulgaria is ready to provide technical assistance to Greece. @atsipras

— Boyko Borissov (@BoykoBorissov) July 24, 2018

Μήνυμα υπέρ της Ελλάδας και από τη γερμανικής αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ενωση (Germany in the EU): «Οι σκέψεις μας στους φίλους μας στην Ελλάδα και σε όλους εκείνους τους γενναίους πυροσβέστες που εργάζονται ακάματα για να σώσουν ζωές».

Οι ευρωπαϊκές χώρες απάντησαν με εξαιρετική αλληλεγγύη στις φωτιές που μαίνονταν στη Σουηδία και ελπίζω ότι τώρα η Ευρώπη θα ενωθεί για να βοηθήσει τον ελληνικό λαό σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», σημειώνει ο επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωκοινοβούλιο Γκι Φέρχοφσταντ.

EU countries have responded with incredible solidarity to the fires raging in Sweden and I now hope Europe will unite to help the people of Greece at this difficult time. My thoughts are with all those affected. #StrongerTogetherhttps://t.co/zahJnXZ3Z5

Guy Verhofstadt (@guyverhofstadt) July 24, 2018

The post Την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα δείχνουν ξένοι ηγέτες appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα