Τηλεφωνική επικοινωνία του Προκόπη Παυλόπουλου με τον δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς

14:55 9/9/2017 - Πηγή: Protagon

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος είχε το Σάββατο τηλεφωνική επικοινωνία με τον ελληνικής καταγωγής δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς στη Φλόριντα Κρις Αλαχούζο.

Αφορμή ήταν οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας των ΗΠΑ για την πιθανότητα να πληγεί η πόλη τις επόμενες ώρες και ημέρες από τον ισχυρότατο κυκλώνα Ιρμα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε στον κ. Αλαχούζο καλή δύναμη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κυκλώνα και τον διαβεβαίωσε ότι η σκέψη

των Ελλήνων στρέφεται αυτές τις δύσκολες ώρες στους κατοίκους της πόλης αλλά και σε όλους τους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται ή πρόκειται να πληγούν από το πρωτοφανές αυτό μετεωρολογικό φαινόμενο. Πρόσθεσε ότι θα βρίσκεται σε διαρκή τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του.

Από την πλευρά του ο κ. Αλαχούζος διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι έχουν γίνει με μεθοδικότητα όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του τυφώνα, και του περιέγραψε την υποδειγματική ψυχραιμία των κατοίκων.

Η πόλη έχει μία από τις αναλογικά μεγαλύτερες κοινότητες ελληνων μεταναστών στις ΗΠΑ. Από τα τέλη του 19ου αιώνα προσέλκυσε μετανάστες από τα Δωδεκάνησα οι οποίοι ασχολήθηκαν με την σπογγαλιεία, όπως έκαναν εξάλλου και στις πατρίδες τους.

Υπενθυμίζεται ότι πολιτεία της Φλόριντα έχει ζητήσει από 5,6 εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή το ένα τέταρτο του πληθυσμού της, να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και προειδοποιεί ότι όσοι δεν το κάνουν δεν θα μπορούν να περιμένουν τα σωστικά συνεργεία να τους προσεγγίσουν. Ακόμη θα επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας ήδη από τις 15:00 του Σαββάτου (τοπική ώρα, αργά το βράδυ στην Ελλάδα) στις περιοχές που αναμένεται να πληγούν βαρύτερα από τον κυκλώνα.

The post Τηλεφωνική επικοινωνία του Προκόπη Παυλόπουλου με τον δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα