Τι στάση θα κρατήσει η Ωρα Αποφάσεων στις εκλογές της Κεντροαριστεράς

21:10 2/9/2017 - Πηγή: Protagon

Τη στάση της απέναντι στις πολιτικές εξελίξεις και στις διεργασίες δημιουργίας ενός ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς αποφάσισε η Ωρα Αποφάσεων, η κίνηση των Αννα Διαμαντοπούλου και Γιώργου Φλωρίδη. Σε γενικές γραμμές θα κρατήσει αποστάσεις και στάση αναμονής. Αλλά τονίζει πως διατηρεί για τον εαυτό της το δικαίωμα να παρέμβει όποτε χρειάζεται -πριν και μετά τις εκλογές

της 5ης Νοεμβρίου- καθώς θεωρεί ότι ο ευρύτερος χώρος αποτελεί και δικό της πεδίο δράσης και ανησυχιών.

Το Σάββατο συνεδρίασε στην Αθήνα η Αρχική Εθνική Συντονιστική Επιτροπή (ΑΕΣΕ) της Ωρας Αποφάσεων και κατέληξε στην εξής απόφαση:

«Η Ώρα Αποφάσεων υποστηρίζει σθεναρά από τη δημιουργία της το θεμελιώδες αίτημα και τις προσδοκίες του προοδευτικού κόσμου να βρεθεί μία διαφορετική πολιτική διέξοδος για τη χώρα, απέναντι στην χρεοκοπημένη πολιτική του λαϊκιστικού ΣΥΡΙΖΑ και στην ανεπαρκή εναλλακτική πρόταση της συντηρητικής ΝΔ.

» Με αίσθημα ευθύνης και παρά τους σοβαρούς προβληματισμούς της, δηλώνει ότι σέβεται την αγωνία, τις ελπίδες και τις προσδοκίες του κόσμου της Προοδευτικής Παράταξης στο εγχείρημα εκλογής αρχηγού του νέου κόμματος, μη αντιπαρατιθέμενη πολιτικά.

» Η Ώρα Αποφάσεων έχει διατυπώσει κατ’ επανάληψη και με σαφήνεια το πολιτικό και οργανωτικό πλαίσιο με το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία ενός νέου και ενιαίου προοδευτικού πολιτικού κόμματος.

» Η Ώρα Αποφάσεων αντιμετωπίζει θετικά ό,τι δυναμώνει την Προοδευτική Παράταξη και συμβάλλει στην ανάταξη της χώρας μέσα από μια ισχυρή μεταρρυθμιστική διακυβέρνηση. Με αυτά τα κριτήρια θα εκφραστεί, θα παρέμβει και θα πορευτεί πολιτικά κατά την διάρκεια των διαδικασιών καθώς και μετά την ολοκλήρωσή τους», καταλήγει στη σχετική της ανακοίνωση.

Οι σχετικές με τη διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας της Κεντροαριστεράς παρεμβάσεις που προαναγγέλλονται από την Ωρα Αποφάσεων, δεν προβλέπεται να είναι όσο διακριτικές περιγράφονται στην ανακοίνωση της κίνησης.

Από την Ωρα Αποφάσεων καθιστούν ξεκάθαρο ότι το πολιτικό τοπίο στη χώρα δεν μπορεί να αλλάξει χωρίς Προοδευτικό Μεταρρυθμιστικό Πόλο και οριοθετούν αυτόν τον πόλο απέναντι σε αυτό που αποκαλούν «παλαιού τύπου Κεντροαριστερή Ανακύκλωση της ηγεσίας της ΔΗΣΥ».

Από την Ωρα Αποφάσεων επικρίνουν τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά. Θεωρούν ότι η ΔΗΣΥ και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι «επιμένουν σ’ έναν προγραμματικό νεολαϊκισμό» όπως τον χαρακτηρίζουν, «και σε θολές οργανωτικές λύσεις εκλογής αρχηγού υπό αίρεση σε μη υπάρχον κόμμα, από ιδεολογικά ετερόκλητες δυνάμεις, με ασαφές πολιτικό στίγμα και διχασμένες οργανωτικά».

Μάλιστα η κίνηση των Διαμαντοπούλου – Φλωρίδη κάνει λόγο για φορέας «ό,τι να ‘ναι» και μάλιστα εκφράζει και την αμφιβολία της αν θα συμβεί καν αυτό. «Αυτό εξαρτάται από συνέδρια των κομμάτων που θα ακολουθήσουν την εκλογή του αρχηγού, αλλά και από τις διαθέσιμες… καρέκλες, που είναι προς διανομή» εξηγούν και προβλέπουν ότι «αυτός ο φορέας θα υποστεί πολύ σύντομα και με πολιτική ακρίβεια τη διαλυτική επενέργεια φυγόκεντρων τάσεων και, μετεκλογικά, τον θανάσιμο εναγκαλισμό του ΣΥΡΙΖΑ».

Απέναντι σε όλα αυτά, η Ωρα Αποφάσεων επιθυμεί να εκφράσει αυτό που χαρακτηρίζει ως «προοδευτικό αναθεωρητισμό». Αυτό θα γίνει, αναφέρουν, μαζί με πλήθος οργανωμένων αλλά και ανένταχτων δυνάμεων, οι οποίες υποστηρίζουν τη μεταρρυθμιστική συγκρότηση του προοδευτικού χώρου μέσα από νέες πολιτικές και οργανωτικές υπερβάσεις.

The post Τι στάση θα κρατήσει η Ωρα Αποφάσεων στις εκλογές της Κεντροαριστεράς appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα