Τη διεξαγωγή έρευνας για την πυρκαγιά ανακοίνωσε η Τερέζα Μέι

Η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε τη διεξαγωγή ενδελεχούς δημόσιας έρευνας για την πυρκαγιά που κατέστρεψε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης το κτίριο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άνθρωποι και δεκάδες ακόμη να τραυματιστούν, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό. Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί, καθώς οι πυροσβέστες δεν αναμένουν ανεύρεση άλλων επιζώντων εντός του κτιρίου.

Το βέβαιο είναι ότι περισσότεροι από 30 τραυματίες παραμένουν στα νοσοκομεία – 17 εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση.

«Αυτή τη στιγμή, ο κόσμος θέλει απαντήσεις, κάτι που είναι απολύτως

σωστό και αυτός είναι ο λόγος που σήμερα δίνω την εντολή για ενδελεχή δημόσια έρευνα για την καταστροφή. Πρέπει να μάθουμε τι συνέβη, πρέπει να έχουμε μια εξήγηση», δήλωσε η Μέι. Τόνισε, επίσης, ότι «ο κόσμος πρέπει να λάβει απαντήσεις, τις οποίες θα δώσει η έρευνα».

Το σημείο επισκέφθηκε και ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος δήλωσε ότι «η αλήθεια πρέπει να εξακριβωθεί και θα εξακριβωθεί».

(REUTERS/Peter Nicholls)

Κλικ για να δείτε το σλάιντ

Η αρχηγός του βρετανικού κράτους, βασίλισσα Ελισάβετ, απηύθυνε νωρίτερα «τις σκέψεις και τις προσευχές» της στις οικογένειες των θυμάτων και των αγνοουμένων.

Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν 65 ενηλίκους και παιδιά, ωστόσο πολλοί έμειναν μέσα στα σπίτια τους, παγιδευμένοι από τον καπνό και τις φλόγες. Η φωτιά έχει πλέον κατασβεστεί πλήρως, ωστόσο υπάρχουν θύλακες καπνού σε διάφορα σημεία.

The post Τη διεξαγωγή έρευνας για την πυρκαγιά ανακοίνωσε η Τερέζα Μέι appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα