Τέσσερις μήνες στον Γερμενή της ΧΑ για την επίθεση στον Γιώργο Καμίνη το 2013

Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργο Γερμενή για την κατηγορία της απόπειρας απλής σωματικής βλάβης σε βάρος του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη τον Μάιο του 2013.

Η κατηγορία αφορά την εισβολή του βουλευτή και άλλων μελών της Χρυσής Αυγής σε εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων

με αφορμή το Πάσχα στον «Κόμβο Αλληλεγγύης», στο πρώην Φρουραρχείο στη συμβολή των οδών Φιλαδελφείας και Δομοκού, όπου εξύβρισε και επιχείρησε να χτυπήσει τον κ. Καμίνη.

Ο Γερμενής είχε ακινητοποιηθεί από τους αστυνομικούς φρουρούς του δημάρχου.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο κ. Καμίνης ο οποίος εξιστόρησε τα γεγονότα που έλαβαν χώρα όταν ο βουλευτής εισήλθε στο χώρο της εκδήλωσης. Ο κατηγορούμενος απουσίαζε από το δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό του.

Απόφαση – σταθμός πριν από λίγο: 5 μήνες φυλάκιση στον Γερμενή της Χρυσής Αυγής για την επίθεση εναντίον μου το Πάσχα του 2013 στον Κόμβο Αλληκοβοήθειας, λίγο μετά την απαγόρευση του συσσιτίου του μίσους. Νεοναζί και φασισμός ενώπιον της Δικαιοσύνης. Αυτός είναι ο δρόμος. pic.twitter.com/zmkeiyii9u

— Georgios Kaminis (@KaminisG) March 12, 2018

Σε tweet ο δήμαρχος Αθηναίων μιλά για απόφαση σταθμό και τονίζει: «Νεοναζί και φασισμός ενώπιον της Δικαιοσύνης. Αυτός είναι ο δρόμος».

The post Τέσσερις μήνες στον Γερμενή της ΧΑ για την επίθεση στον Γιώργο Καμίνη το 2013 appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα