Τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο για το 2018 – Ποια θέση έχει το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Το αεροδρόμιο Τσανγκί της Σιγκαπούρης ψηφίστηκε από τους ταξιδιώτες ως το καλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου. Μάλιστα κατέκτησε την πρωτιά για έκτη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο των Διεθνών Αεροπορικών Βραβείων Skytrax 2018, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Passenger Terminal EXPO, στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Μεταξύ των 100 κορυφαίων αεροδρομίων, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατέλαβε τη 39η θέση, ανεβαίνοντας από την 53η θέση που βρισκόταν το 2017, ενώ

κέρδισε το βραβείο του καλύτερου αεροδρομίου στην νότια Ευρώπη!

Τα 10 κορυφαία αεροδρόμια του κόσμου

1. Changi, Σιγκαπούρη
2. Incheon, Σεούλ, Ν. Κορέα
3. Haneda, Τόκιο, Ιαπωνία
4. Hong Kong, Χονγκ Κονγκ
5. Hamad, Ντόχα, Kατάρ
6. Munich Airport, Μόναχο, Γερμανία
7. Chubu Centrair International Airport, Nagoya, Ιαπωνία
8. Heathrow, Λονδίνο, Ην. Βασίλειο
9. Zurich Airport, Ζυρίχη, Ελβετία
10. Frankfurt Airport, Φρανκφούρτη, Γερμανία

39. Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Αθήνα, Ελλάδα

(Πλήρης λίστα ΕΔΩ και ΕΔΩ)

Τα καλύτερα αεροδρόμια ανά αριθμό επιβατώνΚαλύτερο αεροδρόμιο 50 εκατ. + επιβάτες: Changi, ΣιγκαπούρηΚαλύτερο αεροδρόμιο 40-50 εκατ. επιβάτες: Munich AirportΚαλύτερο αεροδρόμιο 30-40 εκατ. επιβάτες: HamadΚαλύτερο αεροδρόμιο 20-30 εκατ. επιβάτες: Zurich AirportΚαλύτερο αεροδρόμιο 10-20 εκατ. επιβάτες: Centrair NagoyaΚαλύτερο αεροδρόμιο 5-10 εκατ. επιβάτες: Durban AirportΚαλύτερο αεροδρόμιο κάτω από 5 εκατ. επιβάτες: London City

Τα Skytrax World Airport Awards ψηφίζονται από τους ταξιδιώτες αεροπορικών εταιρειών στη μεγαλύτερη, ετήσια παγκόσμια έρευνα ικανοποίησης πελατών αερολιμένων. Η έρευνα λειτουργεί ως ανεξάρτητη μελέτη, χωρίς κόστος συμμετοχής ή χρεώσεις σε κανένα αεροδρόμιο.

Τα βραβεία του 2018 βασίζονται σε 13,73 εκατ. ερωτηματολόγια που συμπληρώθηκαν από περισσότερες από 100 διαφορετικές εθνικότητες των πελατών αεροπορικών εταιρειών κατά την περίοδο της διεξαγωγής της έρευνας. Η έρευνα διεξήχθη από τον Αύγουστο του 2017 έως τον Φεβρουάριο του 2018, καλύπτοντας 550 αεροδρόμια παγκοσμίως και αξιοποιώντας τις εμπειρίες των ταξιδιωτών μεταξύ των διαφόρων υπηρεσιών που προσφέρουν τα αεροδρόμια, αλλά και των βασικών τους επιδόσεων – από check-in, αφίξεις, μεταφορές, αγορές, ασφάλεια και διαδικασίες έως την άφιξη στην πύλη.

The post Τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο για το 2018 – Ποια θέση έχει το «Ελευθέριος Βενιζέλος» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα