Συνελήφθη στο Μονακό ο «πολύς» Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ

Ο γνωστός ρώσος Κροίσος Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ -ο άνθρωπος που αγόρασε τον Σκορπιό από την Αθηνά Ωνάση- συνελήφθη έπειτα από δικαστική εντολή στο Μονακό την Τρίτη 6 Νοεμβρίου.

Ο δισεκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης πλέον του Σκορπιού αλλά και της ποδοσφαιρικής ομάδας Μονακό, παρέμενε υπό κράτηση έως και αργά το βράδυ της Τρίτης, όπως μετέδωσαν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Επιπλέον, οι αρχές έκαναν έρευνες στην πολυτελή έπαυλή του.

Η σύλληψη του Ριμπολόβλεφ έγινε λίγες ώρες πριν από το ματς του Champions League μεταξύ της ομάδας του και της βελγικής Μπριζ (το οποίο έληξε με συντριβή της Μονακό με 4-0).

Ο Ρώσος βρίσκεται στο επίκεντρο μίας δικαστικής έρευνας η οποία «τρέχει» εδώ και έναν χρόνο από τη Γενική Εισαγγελέα του Μονακό. Οι κατηγορίες για τις οποίες ερευνάται από τις αρχές του πριγκιπάτου αφορούν «διαφθορά», «ενεργητική και παθητική αθέμιτη άσκηση επιρροής» και συνενοχή στα παραπάνω εγκλήματα.

«Λυπούμαστε για την παραβίαση της εμπιστευτικότητας της έρευνας, ζητάμε να τηρηθεί αυστηρά το τεκμήριο αθωότητας σε σχέση με τον πελάτη μας» ανέφεραν σε δήλωσή τους οι δύο δικηγόροι του ρώσου δισεκατομμυριούχου. Εκπρόσωπος δε του Ριμπολόβλεφ αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε για τη σύλληψή του.

Παλαιά φωτογραφία του Σκορπιού. Οταν το «νησί του Ωνάση» αγοράστηκε από τον Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ και κατόπιν άρχισαν ξανά οι επισκέψεις διαφόρων διασήμων με τις θαλαμηγούς τους, αρκετοί στην Ελλάδα είχαν πιστέψει σε μία νέα περίοδο λάμψης για το παρατημένο νησί. Αυτά το 2014… (ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΤΖΩΡΑ Μ.)

Αμύθητος πλούτος

Το περιοδικό Forbes εκτιμά την περιουσία του Ριμπολόβλεφ περίπου 6,8 δισ. δολάρια, όπως υπενθυμίζουν οι Financial Times. Μόνο από την πώληση δύο ρωσικών εταιρειών λιπασμάτων, όπως γράφει το Bloomberg, αποκόμισε 11 δισ. δολάρια.

Καθώς δεν φείδεται χρημάτων, πριν από δέκα χρόνια είχε αγοράσει μία έπαυλη στο Παλμ Μπιτς των ΗΠΑ από τον… Ντόναλντ Τραμπ, καταβάλλοντας 95 εκατ. δολάρια, ποσό σχεδόν υπερδιπλάσιο από ό,τι είχε ξοδέψει για την αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ μόλις τέσσερα χρόνια νωρίτερα.

Σήμερα ο Ριμπολόβλεφ βρίσκεται σε βεντέτα με τον ελβετό έμπορο τέχνης Ιβ Μπουβιέ όσον αφορά έργα τέχνης αξίας 2 δισ. δολαρίων. Ο ρώσος Κροίσος ισχυρίστηκε ότι ο Μπουβιέ τον επιβάρυνε κατά 1 δισ. δολάρια για μια συλλογή εικαστικών αριστουργημάτων των Κλιμτ, Πικάσο, Γκογκέν, κ.ά. Μάλιστα σχετικά με τα έργα τέχνης, πριν από έναν μήνα, στις αρχές Οκτωβρίου, ήταν η τελευταία φορά που ο Ριμπολόβλεφ απασχόλησε τα διεθνή media. Τότε είχε ζητήσει από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s 380 εκατομμύρια δολάρια μέσω αγωγών που κατέθεσε στη Νέα Υόρκη. (Βλέπε εδώ.)

The post Συνελήφθη στο Μονακό ο «πολύς» Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα