Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης στη Στοκχόλμη

10:33 8/4/2017 - Πηγή: Protagon

Ενας άνδρας, για τον οποίο η σουηδική αστυνομία θεωρεί ότι είναι ο δράστης της φονικής επίθεσης με φορτηγό στο κέντρο της Στοκχόλμης, συνελήφθη και έχει τεθεί υπό κράτηση, αναφέρουν οι Αρχές.

«Πιστεύουμε ότι ο άνδρας που έχει τεθεί υπό κράτηση είναι ο δράστης της επίθεσης», είπε σχετικά ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Λαρς Μπάιστρομ, ο οποίος πρόσθεσε ότι «μπορεί να υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που να συνδέονται με αυτόν, αλλά αυτό δεν το γνωρίζουμε επί του παρόντος».

Ο άνδρας εντοπίστηκε

και τέθηκε χθες Παρασκευή υπό κράτηση στη Μάρστα, προάστιο στα βόρεια της Στοκχόλμης. Αργότερα συνελήφθη ως ύποπτος για διάπραξη τρομοκρατικής εγκληματικής ενέργειας. Αστυνομικές πηγές τις οποίες επικαλείται το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο SVT έκαναν λόγο για πιθανή σχέση μεταξύ των δύο ανδρών.

Σύμφωνα με σουηδικά μέσα ενημέρωσης, είναι ένας 39χρονος Ουζμπέκος, υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτος, πληροφορία που δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Ο τελευταίος απολογισμός των θυμάτων είναι 4 νεκροί και 15 τραυματίες, μεταξύ τους αρκετά παιδιά. Εννέα τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Σε μια πρώτη αντίδραση των αρχών, ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν, ο οποίος έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση, ανακοίνωσε την ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων και κάλεσε τους συμπατριώτες του να μην ενδώσουν στον φόβο.

«Οι τρομοκράτες θέλουν να μας φοβίσουν, να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας, να μας εμποδίσουν να ζούμε κανονικά, όμως εμείς δεν θα το κάνουμε. Οι τρομοκράτες δεν θα μπορέσουν ποτέ να νικήσουν τη Σουηδία», τόνισε.

Τα χαρακτηριστικά της επίσης ήταν όμοια με αυτά στο Βερολίνο τον Δεκέμβριο και στη Νίκαια το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και το Λονδίνο: ένα φορτηγό έπεσε με ταχύτητα πάνω στο πλήθος σε πολυσύχναστη περιοχή.

Η Σουηδία ήταν στόχος επίθεσης μόνο μία φορά στο παρελθόν. Τον Δεκέμβριο του 2010 ένας άνδρας έκανε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στον ίδιο πεζόδρομο της Στοκχόλμης προκαλώντας τον ελαφρύ τραυματισμό περαστικών.

The post Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης στη Στοκχόλμη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα