Συναγερμός στο Λούβρο: Επίθεση ενόπλου σε στρατιώτη έξω από το μουσείο

12:05 3/2/2017 - Πηγή: Protagon

Συναγερμός σήμανε την Παρασκευή το πρωί στο Παρίσι, μετά από επεισόδιο με πυροβολισμό που σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 π.μ. (τοπική ώρα) έξω από το φημισμένο και πολυσύχναστο Μουσείο του Λούβρου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας στρατιώτης άνοιξε πυρ όταν άνδρας προσπάθησε να του επιτεθεί με μαχαίρι. «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος», φέρεται να φώναξε ο δράστης και ο στρατιώτης τον πυροβόλησε πέντε φορές τραυματίζοντάς τον στα πόδια.

Οπως μετέδωσε το BBC, o ίδιος άνδρας νωρίτερα προσπάθησε να περάσει

από τον έλεγχο του υπόγειου εμπορικού καταστήματος Caroussel, που βρίσκεται κάτω από το μουσείο, την ώρα που σε αυτό βρίσκονταν περίπου 200 άτομα.

Κλικ για να δείτε το σλάιντ

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, Μισέλ Καντό, δεν εντοπίστηκαν εκρηκτικά στη βαλίτσα του, όμως η συμπεριφορά του ήταν ύποπτη. «Εχουμε να κάνουμε με μία επίθεση από άτομο που αποτελούσε άμεση απειλή και του οποίου τα σχόλια μας οδήγησαν να πιστέψουμε ότι επιθυμούσε να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε.

Ο στρατιώτης που δέχθηκε την επίθεση είναι ελαφρώς τραυματισμένος, ενώ ο ραδιοφωνικός σταθμός RTL επιβεβαίωσε ότι τραυματίστηκε και ο δράστης. Η περιοχή γύρω από το μουσείο, όπως και το ίδιο το κτίριο του Λούβρου, έχουν εκκενωθεί.

Evénement grave de #sécurité publique en cours à #Paris quartier du #Louvre, priorité à l'intervention des forces de sécurité et de secours pic.twitter.com/PxTLacJk7a

— Ministère Intérieur (@Place_Beauvau) February 3, 2017

Σε ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εσωτερικών χαρακτήρισε το συμβάν ως «πολύ σοβαρό», ενώ για λόγους ασφαλείας διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του μετρό στην περιοχή.

Tourists told to sit on ground in locked halls inside the #Louvre pic.twitter.com/Ux1PTh4gbs

— Wang Feng (@ulywang) February 3, 2017

The post Συναγερμός στο Λούβρο: Επίθεση ενόπλου σε στρατιώτη έξω από το μουσείο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα