Στροφή της κυβέρνησης στα προληπτικά μέτρα!

16:37 4/2/2017 - Πηγή: Protagon

Στην προετοιμασία της κυβέρνησης να φέρει ένα μέρος των προληπτικών μέτρων που απαιτεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προς ψήφιση στη Βουλή αναφέρεται πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του «Βήματος της Κυριακής». Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εμφανίζεται να ζητεί την πολιτική κάλυψη του Αλέξη Τσίπρα

ενόψει των δύσκολων αποφάσεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή μέρος του πακέτου ΔΝΤ», ενώ η στροφή που μελετάται έχει ως στόχο «να καλυφθούν οι απαιτήσεις Σόιμπλε – Τόμσεν και να κλείσει η αξιολόγηση».

Τα βασικά αιτήματα του ΔΝΤ για τη μείωση του αφορολόγητου και των κύριων συντάξεων αναμένεται να επαναληφθούν και στην έκθεση του άρθρου 4, που θα συζητηθεί την Δευτέρα κατά την κρίσιμη συνεδρίαση του εκτελεστικού του συμβουλίου με θέμα την Ελλάδα.

Μέσα σε αυτό περιβάλλον η κυβέρνηση εμφανίζεται να μελετά τις τελευταίες μέρες τη μείωση του αφορολόγητου από τις 8.636 ευρώ ακόμη και στις 6.000 ευρώ, μέτρο που θα φέρει επιβαρύνσεις ως 700 ευρώ το χρόνο για χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να αντιπροτείνει η όποια μείωση των συντάξεων από το 2019 να προβλέπεται μόνο στο πλαίσιο της παράτασης του δημοσιονομικού κόφτη, άρα να αποφεύγεται κάθε χρόνο που η Ελλάδα θα πιάνει το στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Μετά από επιμονή της Γερμανίας το πλεόνασμα αναμένεται να παραμείνει στο 3,5% του ΑΕΠ για πέντε χρόνια μετά το 2018 (2019-2023) για να υποχωρήσει ενδεχομένως στο 3% για την πενταετία 2024-2028.

The post Στροφή της κυβέρνησης στα προληπτικά μέτρα! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα