Στους 18 οι νεκροί από το δριμύ ψύχος στις ανατολικές ΗΠΑ

10:49 7/1/2018 - Πηγή: Protagon

Τουλάχιστον 18 νεκρούς έχει αφήσει πίσω του το δριμύ ψύχος και οι χιονοθύελλες που πλήττουν τα τελευταία 24ωρα τις ανατολικές Πολιτείες των ΗΠΑ, φθάνοντας μέχρι και την Φλόριντα.

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών πάγωσαν στην κυριολεξία δρόμοι και αεροδρόμια, προκαλώντας «έμφραγμα» στις μετακινήσεις, έκλεισαν νοσοκομεία και εκατοντάδες σχολεία.

Ανάμεσα στα θύματα του ψύχους, πολλοί άστεγοι στο Τέξας και ένας άνδρας που υπέστη καρδιακό

επεισόδιο ενώ φτυάριζε χιόνι στη Μασαχουσέτη.

Σε καθεστώς εκτάκτου ανάγκης έχουν κηρυχθεί Μέριλαντ, Βόρεια Καρολίνα, Τζόρτζια και Βιρτζίνια.

Στη Νέα Υόρκη το θερμότερο έδειξε -10 βαθμούς Κελσίου. Ορισμένοι τολμηροί περπάτησαν έως τον ποταμό Χάντσον, τμήμα του οποίου έχει παγώσει, για να απολαύσουν το εντυπωσιακό τοπίο.

Σε διάφορα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, περίπου το 1/3 των πτήσεων επηρεάστηκε από τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Σύμφωνα με το Flightradar, οι επιβάτες πτήσης από το Πεκίνο που έφθασε στο JFK χρειάστηκε να περιμένουν επτά ολόκληρες ώρες προτού οι αρχές δώσουν το πράσινο φως για την αποβίβασή τους.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, επίσης στο JFK, αεροσκάφος της εταιρείας China Southern Airlines προσέκρουσε σε ένα άλλο αεροσκάφος της Kuwait Airways στον διάδρομο προσγείωσης απογείωσης, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Στο Νιου Χάμσαϊρ, στο όρος Ουάσιγκτον, ο υδράργυρος «βούτηξε» στους -38 βαθμούς Κελσίου. Πυκνό χιόνι κάλυψε και τη Βοστώνη (βίντεο κάτω)

Frozen floodwaters form street of solid ice near Boston https://t.co/jt4yTNl3Mk #BombCyclone pic.twitter.com/Iz4UItsz18

USA TODAY Video (@usatodayvideo) January 5, 2018

Αλλά και στον Καναδά εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων και της ισχυρής χιονόπτωσης, διεκόπη η κυκλοφορία σε πολλά τμήματα του οδικού άξονα στο ανατολικό Κεμπέκ και το Νιου Μπράνσγουικ.

Οι μετεωρολόγοι διατηρούν σε ισχύ τις προειδοποιήσεις για δριμύ ψύχος στο ανατολικό τμήμα του Καναδά με την αίσθηση της θερμοκρασίας στο ανθρώπινο σώμα να υπολογίζεται στους -50 βαθμούς Κελσίου στο Οντάριο και το Κεμπέκ.

The post Στους 18 οι νεκροί από το δριμύ ψύχος στις ανατολικές ΗΠΑ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα