Στον όμιλο Βαρδινογιάννη το 50% του Alpha του Κοντομηνά

Οι τεκτονικές αλλαγές στο τοπίο των τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης συνεχίζονται καθώς όπως έγινε γνωστό ο όμιλος Βαρδινογιάννη, μέσω της Motor Oil, εξαγόρασε το 50% του Alpha (συμφερόντων Δημήτρη Κοντομηνά).

Η συμφωνία αφορά τόσο το κανάλι όσο και των ραδιοσταθμών Alpha 98,9 και Alpha 96,5 που εκπέμπει στη

Θεσσαλονίκη.

H ανακοίνωση της Motor Oil

To αντίτιμο για την απόκτηση του 50% της Alpha Δορυφορικής Τηλεόραση ΑΕ που λειτουργεί και εκμεταλλεύεται το κανάλι εμφανίζεται να ανέρχεται στα 21,477 εκατ. ευρώ. Ωστόσο η Alpha Media Group καλείται να καταβάλλει ακολούθως 11,477 εκατ. ευρώ για την κατά 23 εκατ. ευρώ αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της κυπριακής NEVINE HOLDINGS LIMITED, η οποία θα είναι και το επιχειρηματικό σχήμα που θα τρέξει το κανάλι και τα δύο ραδιόφωνα του Alpha.

Η πλευρά Κοντομηνά δεσμεύεται επίσης να καταβάλει 6,850 εκατ. ευρώ για εξόφληση χρεών του καναλιού.

Είναι επιπλέον σαφές ότι τη διοίκηση των μέσων ενημέρωσης θα ασκεί πλέον η πλευρά Βαρδινογιάννη, καθώς όπως αναφέρει η ανακοίνωση «την ευθύνη της καθημερινής διαχείρισης θα την έχει ο διευθύνων σύμβουλος ο οποίος θα ορίζεται από την SEILLA ENTERPRISES LIMITED», εταιρεία 100% θυγατρική της Motor Oil.

Οι δύο μετοχές του Κοντομηνα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το μέλλον του κ. Κοντομηνά στα κανάλια. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, στην εταιρεία NEVINE HOLDINGS LIMITED:

-η SEILLA ENTERPRISES LIMITED θα κατέχει 1.002 ονομαστικές μετοχές. Τα δικαιώματα
ψήφου 2 εκ των ανωτέρω μετοχών θα εκχωρηθούν προσωπικά στον Δημήτρη Κοντομηνά.
ALPHA MEDIA GROUP LIMITED θα κατέχει 998 ονομαστικές μετοχές.

Με δεδομένο ότι ο όμιλος Βαρδινογιάννη έχει στην κατοχή του το Star έχει προεξοφληθεί ότι επίκειται ανακοίνωση συνεργασίας των δύο τηλεοπτικών σταθμών.

Στελέχη τόσο του Alpha όσο και του Star πάντως δεν αποσαφήνισαν αν η συνεργασία των δύο καναλιών θα αφορά μόνο διοικητικές υπηρεσίες ή θα επεκταθεί και στο ενημερωτικό πεδίο και στο πρόγραμμα.

The post Στον όμιλο Βαρδινογιάννη το 50% του Alpha του Κοντομηνά appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα