Στον Αρειο Πάγο η Γεννηματά για το δημοσίευμα της «Documento»

Συνεχίζεται η κόντρα με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», το οποίο εμπλέκει το όνομα της προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφης Γεννηματά στη λίστα Μπόργιανς, με τον διευθυντή της εφημερίδας, Κώστα Βαξεβάνη, να απαντά μέσω άρθρου στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, που χθες πήρε αποστάσεις από το δημοσίευμα.

Η κυρία Γεννηματά προσήλθε στον Αρειο Πάγο το μεσημέρι

της Παρασκευής, συνοδευόμενη από τον βουλευτή Θεόδωρο Παπαθεοδώρου και τον δικηγόρο Αντώνη Βγόντζα.

Στη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου 30 λεπτά, εξέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητήματα που προκύπτουν για τη θεσμική ευθύνη της Δικαιοσύνης σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας. Η κυρία Γεννηματά ζήτησε να αναληφθούν πρωτοβουλίες, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση, ενώ δήλωσε πως τις προσεχείς ημέρες στοχεύει να καταθέσει αγωγή κατά των υπευθύνων της εφημερίδας.

Μετά τη συνάντηση με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η κυρία Γεννηματά δήλωσε:

«Η ανήθικη και βάναυση προσβολή της προσωπικότητάς μου μέσα από το έντυπο των κυρίων Καλογρίτσα – Βαξεβάνη είναι μία επίθεση που ξεπερνά κατά πολύ το πρόσωπό μου και την οικογένειά μου. Εξάλλου τους προκαλώ, όσο βαθιά κι αν ψάξουν δεν υπάρχει τίποτα που θα σπιλώσει το όνομα Γεννηματάς.

»Πρόκειται όμως για μία απροκάλυπτη σκευωρία, που πλήττει την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας και σκευωρούς ανθρώπους που συστηματικά αναλαμβάνουν τέτοιους ρόλους. Επισκέφθηκα την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, γιατί οι λασπολόγοι επικαλούνται συνομιλία με δικαστικούς λειτουργούς και αυτό δημιουργεί από πλευρά τους την υπόνοια εμπλοκής δικαστικών λειτουργών στη σκευωρία αυτή.

»Γι’ αυτό και ζήτησα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να λάβει άμεσα μέτρα και ενέργειες, ώστε να διαφυλάξει το κύρος της Δικαιοσύνης και των θεσμών. Στο φως όλα, έτσι απαντάμε στο σκοτάδι».

Αποστάσεις από το εν λόγω δημοσίευμα είχε πάρει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος συνομίλησε με δημοσιογράφους στην Βουλή χθες, Πέμπτη, στο περιθώριο της συζήτησης επί του κρατικού Προϋπολογισμού για το 2017. Ο κ. Βούτσης δήλωσε προς στους δημοσιογράφους ότι συναντήθηκε με την κυρία Γεννηματά, που ευλόγως αισθάνεται θιγμένη και νιώθει ότι υπάρχει σκευωρία σε βάρος της.

«Πρέπει να συνεννοηθούμε κάποια στιγμή και με τον κλάδο σας», είπε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Βουλής, «για τη βασική αρχή ότι για όποια καταγγελία ή κατηγορία υπάρχει, η αιτιολόγηση και η βασιμότητά της ανήκει 100% σε αυτόν που καταγγέλλει». «Το αντίθετο είναι απολύτως αρρωστημένη κατάσταση», υπογράμμισε ο ίδιος και ζήτησε να πάρει ο καθένας την ευθύνη του».

Οσον αφορά την λίστα Μπόργιανς, ανέφερε ότι η έρευνα συνεχίζεται. Συντάχθηκε με την θέση ότι δεν πρέπει η Επιτροπή Θεσμών να εμπλακεί στην συζήτηση αυτή για να μην μετατραπεί σε ένα είδος μικρού εφετείου και δικαστηρίου της πολιτικής ζωής για όσα θέματα ανακύπτουν. Διαφώνησε ωστόσο με την άποψη της κυρίας Γεννηματά ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα συνδέεται με κυβερνητικά στελέχη.

Ο Κώστας Βαξεβάνης στον Πρόεδρο της Βουλής με άρθρο του, γραμμένο σε έντονο τόνο. «Αξιος ο μισθός σου», ανέφερε μεταξύ άλλων ενώ τον επέκρινε πως «με έναν πολιτικό μακιαβελισμό» αλέθει μαζί με ψέματα την εικόνα ενός ανεξάρτητου εντύπου και δίνει τροφή σε δημοσιεύματα τύπου «αποστάσεις της κυβέρνησης από το Documento».

«Αγαπητέ Νίκο Βούτση, δεν είσαι ούτε εσύ ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η κυβέρνηση, ούτε η Αριστερά. Δεν είσαι ούτε η ηθική της στο όνομα της οποίας κάνεις τις θεσμικές απρέπειες. Αριστερά είναι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι μαζί με την ιστορία τους και τις μάχες τους», έγραψε ο Κώστας Βαξεβάνης.

The post Στον Αρειο Πάγο η Γεννηματά για το δημοσίευμα της «Documento» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα