Στολή τεχνητής νοημοσύνης για σούπερ στρατιώτες

Ενα από τα πιο επαναστατικά προϊόντα που βγήκαν από τα ερευνητικά εργαστήρια πριν από λίγα χρόνια ήταν οι λεγόμενοι εξωσκελετοί. Πρόκειται για ρομποτικά συστήματα που προσαρμόζονται στο ανθρώπινο σώμα και αρχικά δημιουργήθηκαν για να βοηθούν άτομα με κινητικά προβλήματα να ανακτήσουν μέρος ή και το σύνολο της κινητικότητάς τους.

Στην συνέχεια δημιουργήθηκαν εξωσκελετοί για χρήση από βιομηχανικούς εργάτες ώστε να μπορούν να εκτελούν δύσκολες εργασίες (π.χ. μεταφορά μεγάλου βάρους) με την μεγαλύτερη δυνατή ευκολία. Φυσικά ένα τέτοιο επίτευγμα δεν θα άφηνε ασυγκίνητους τους στρατιωτικούς.

Ετσι τα τελευταία χρόνια δημιουργούνται και εξωσκελετοί για στρατιωτική χρήση. Ο τελευταίος και πιο εντυπωσιακός τέτοιος εξωσκελετός δημιουργήθηκε από την Lockheed Martin για λογαριασμό του αμερικανικού στρατού.

Δείτε ένα βίντεο για τον εξωσκελετό:

Ονομάζεται Fortis και όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail πρόκειται για ένα ρομποτικό εξωσκελετό με τεχνητή νοημοσύνη που επιτρέπει σε έναν στρατιώτη να κουβαλάει πολύ μεγάλα φορτία όχι μόνο χωρίς να κουράζεται αλλά ταυτόχρονα επιτρέποντάς του να κινείται με άνεση είτε σε ομαλό είτε σε ανώμαλο έδαφος, να σκαρφαλώνει κλπ.

Στις δοκιμές που έχουν γίνει το Fortis έδειξε ότι βελτιώνει κατά 27 φορές την παραγωγικότητα των στρατιωτών. Φορώντας το Fortis αμερικανοί στρατιώτες κατάφεραν να ανεβαίνουν σκάλες κουβαλώντας φορτίο 80 κιλών στην πλάτη τους καταναλώνοντας ελάχιστη ενέργεια. Ετσι διατηρούσαν τις δυνάμεις, την αντοχή τους και φυσικά την πνευματική τους διαύγεια για να συνεχίζουν απρόσκοπτα την αποστολή τους και να την φέρνουν γρήγορα σε πέρας.

Το Fortis είναι ο καλύτερος εξωσκελετός που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα

Το Fortis σύμφωνα με τους κατασκευαστές του θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στους στρατιώτες που αναλαμβάνουν αποστολές μέσα σε αστικές περιοχές, αφού σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να κινούνται συνεχώς και γρήγορα και με το βάρος που κουβαλούν δεν είναι καθόλου εύκολο κάτι τέτοιο. Φυσικά το Fortis μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από εργάτες και γενικά για μη στρατιωτικούς σκοπούς.

The post Στολή τεχνητής νοημοσύνης για σούπερ στρατιώτες appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα