Στο 62% η δημοφιλία του Εμανουέλ Μακρόν

Τον μήνα του μέλιτος για τον νέο ηγέτη ζει ακόμη η Γαλλία, μία εβδομάδα μετά την ορκωμοσία του νεότερου προέδρου στην ιστορία της και λίγες εβδομάδες πριν από μία εκλογική αναμέτρηση που αναμένεται να του δώσει αρκετό έδαφος για να κινηθεί στο ρευστό πολιτικό σκηνικό.

Η δημοτικότητα του Εμανουέλ Μακρόν βρίσκεται στο 62% δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Ifop για λογαριασμό της εφημερίδας Journal du Dimanche.

Είναι

ένα ποσοστό που κινείται στα ίδια επίπεδα με τα αντίστοιχα των προκατόχων του και κοντά στο ποσοστό με το οποίο κέρδισε τις εκλογές στις 7 Μαΐου.

Μία εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Φρανσουά Ολάντ είχε δημοφιλία που έφτανε στο 61% και ο Νικολά Σαρκοζί στο 65%. Αντίθετα, σε χαμηλότερα ποσοστά κινούνταν ο Ζακ Σιράκ και το 1995 (όπου ήταν στο 59%) και όταν εξελέγη εκ νέου το 2002 (51%).

Εν τω μεταξύ, εξίσου θετικά με προκατόχους του στην αρχή της θητείας τους αποτιμά η γαλλική κοινή γνώμη τον νέο πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ, ο οποίος έχει θετικές κρίσεις σε ποσοστό 55%.

Αλλη έρευνα, αυτή τη φορά από την Elabe δείχνει ότι το 45% εμπιστεύεται την ικανότητα του Μακρόν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας και το 36% εκφράζει την εμπιστοσύνη του στον νέο πρωθυπουργό.

Σε συνέντευξή του στην Journal ο νέος πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι θέλει να κινηθεί γρήγορα στο μέτωπο των εργασιακών αν και πρώτα επιθυμεί να έχει συνομιλίες με τα συνδικάτα. «Δεν μπορούμε να περιμένουμε δύο χρόνια για να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο», εξηγεί και προσθέτει ότι ο νέος πρόεδρος «άκουσε τον θυμό των Γάλλων και γνωρίζει την επείγουσα ανάγκη να μετασχηματιστεί η χώρα».

The post Στο 62% η δημοφιλία του Εμανουέλ Μακρόν appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα