Στο 14% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – τρίτο το ΚΚΕ

09:42 6/3/2017 - Πηγή: Protagon

Υπάρχει η πρόθεση ψήφου, υπάρχει και η δυνητική εκλογική επιρροή. Αυτή μετρά η Prorata, σε μια τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιοποίησε σήμερα, Δευτέρα, η «Εφημερίδα των Συντακτών». Και σε αυτή τη μέτρηση το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε το 14%. Τρίτο κόμμα μάλιστα εμφανίζεται το ΚΚΕ!

Η δυνητική εκλογική επιρροή

προκύπτει ως εξής: Η εταιρεία καταγράφει τις ατομικές απαντήσεις για την πιθανότητα ψήφου για καθένα κόμμα και υπολογίζει τα ποσοστά δυνητικής εκλογικής επιρροής κάθε κόμματος, αθροίζοντας τα ποσοστά εκείνων που έχουν δηλώσει ως ίση η μεγαλύτερη του 50%, την πιθανότητα να επιλέξουν κάθε κόμμα.

Ετσι η ΝΔ προηγείται με 33%, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 19%. Τρίτο κόμμα, στη δυνητική εκλογική επιρροή των κομμάτων, αναδεικνύεται το ΚΚΕ με 10%, τέταρτη η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 9% και από 8% συγκεντρώνουν Ποτάμι και Χρυσή Αυγή.

Τα συγκεκριμένα ποσοστά έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τον χώρο της Κεντροαριστεράς καθώς φαίνεται ότι οι κινήσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δεν έχουν τέτοια απήχηση και ότι, αντιθέτως, το αναιμικό σε άλλες δημοσκοπήσεις Ποτάμι έχει μια ικανή εκλογική βάση για να κάνει την έκπληξη. Εντυπωσιακή είναι και η διείσδυση της «Πλεύσης Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία μολονότι δεν έχει δοκιμαστεί σε κάλπη, συγκεντρώνει ένα 6%, λίγο κάτω από τους Ανεξάρτητους Ελληνες και σαφώς πιο πάνω από τη ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Πιο συγκεκριμένα, στην έρευνα της Prorata, η Eνωση Κεντρώων βρίσκεται στο 7% και οι ΑΝΕΛ στο 4% ενώ η «Πλεύση Ελευθερίας» συγκεντρώνει 6% και η Λαϊκή Ενότητα 4%.

Αντίθετοι στο σενάριο πρόωρων εκλογών εμφανίζονται 6 στους 10 ερωτηθέντες. Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα περί πρόωρων εκλογών τους επόμενους έξι μήνες, το 59% απαντά «Οχι», το 32% «Ναι» και το 9% «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

The post Στο 14% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – τρίτο το ΚΚΕ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα