Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Κ. Σημίτης για τα περί εμπλοκής του στην υπόθεση Siemens

Στην Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Κώστας Σημίτης, με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Real News την Κυριακή που τον εμπλέκει στην υπόθεση Siemens.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρώην Πρωθυπουργός βρίσκεται πλέον το στόχαστρο των ερευνών για τα εξοπλιστικά προγράμματα της περιόδου 1996-2004, καθώς μετά

τον Ακη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννο Παπαντωνίου, κατάθεση-«φωτιά» τον εμπλέκει στις μίζες των εξοπλιστικών. Ηδη, αναφέρει το δημοσίευμα, στη Βουλή διαβιβάστηκαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης δύο δικογραφίες που αφορούν στις υποθέσεις του C4I και του εκσυγχρονισμού των φρεγατών S.

Αμεση ήταν η αντίδραση του κ. Σημίτη. Σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρώην Πρωθυπουργού, υπογραμμίζεται ότι το πρόσωπο που επικαλείται η εφημερίδα για να στηρίξει το δημοσίευμά της (σ.σ. πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο της Thales Engineering & Consulting, Μισέλ Ζοσεράν, της εταιρείας δηλ. που είχε κερδίσει τη σύμβαση για τις φρεγάτες) έχει ήδη καταδικαστεί από τα γαλλικά δικαστήρια για συκοφαντική δυσφήμιση.

Στην ανακοίνωση – απάντηση στο πρωτοσέλιο δημοσίευμα διαμηνύεται επίσης ότι εφεξής ο κ. Σημίτης θα προσφεύγει στη Δικαιοσύνη «εναντίον οποιουδήποτε, ο οποίος υπό τον μανδύα μιας δήθεν «αντικειμενικής πληροφόρησης» επιχειρεί στην πραγματικότητα τη συκοφάντησή του».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρώην Πρωθυπουργού με αφορμή το κυριακάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας Real News υπό τον τίτλο «Βάζουν στο κάδρο τον Σημίτη», επισημαίνονται τα ακόλουθα:

«Ο Μ. Ζοσεράν, που ισχυρίσθηκε προ του 2006, ότι ο κ. Σημίτης εμπλέκεται στην προμήθεια του SAIC έχει καταδικαστεί ήδη από τα γαλλικά δικαστήρια για συκοφαντική δυσφήμιση. Οι δύο γαλλικές εφημερίδες που αναδημοσίευσαν τις δηλώσεις του καταδικάστηκαν επίσης. Οι διάφοροι ισχυρισμοί του αποδείχθηκαν ψευδείς. Έχει τιμωρηθεί ακόμη για άλλες παρανομίες με ποινή φυλάκισης, την οποία και εξέτισε. Βεβαίως, προ πολλού είχε απολυθεί και από την εταιρεία Thales στην οποία ήταν σημαίνον στέλεχος.

Ο κ. Σημίτης εφεξής θα προσφεύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον οποιουδήποτε, ο οποίος υπό τον μανδύα μιας δήθεν «αντικειμενικής πληροφόρησης» επιχειρεί στην πραγματικότητα τη συκοφάντησή του».

The post Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Κ. Σημίτης για τα περί εμπλοκής του στην υπόθεση Siemens appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα