Στα σπίτια τους επέστρεψαν Μητρετώδης και Κούκλατζης

Επειτα από 167 ημέρες περιπέτειας στην Αδριανούπολη, στα σπίτια τους επέστρεψαν οι δύο έλληνες στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης.

Στις 13:20 της Τετάρτης εξήλθαν από το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκονταν για προληπτικές εξετάσεις.

Οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης έλαβαν ολιγοήμερη

άδεια για να ξεκουραστούν μετά την περιπέτειά τους.

Στη συνέχεια οι δυο στρατιωτικοί, τις επόμενες ημέρες, θα καταθέσουν στις στρατιωτικές αρχές για τις λεπτομέρειες της πολύμηνης κράτησής τους

Σύμφωνα με πληροφορίες, επίσης μέσα τις επόμενες ημέρες οι δύο έλληνες στρατιωτικοί θα μεταβούν στην Αθήνα για να γίνουν δεκτοί από τον Πρωθυπουργό.

Οι Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης έφυγαν από το νοσοκομείο συνοδευόμενοι από τις οικογένειές τους χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Στο μεταξύ, βίντεο που δημοσίευσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δείχνει τους δύο έλληνες στρατιωτικούς, λίγες στιγμές μετά την απογείωση του προεδρικού αεροσκάφους, από το αεροδρόμιο του Τσόρλου, στην επαρχία της Ραιδεστού, με προορισμό την Ελλάδα.

Μαζί τους βρίσκονται οι αναπληρωτής Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, με τους οποίους συζητούν.

Ο κ. Κατρούγκαλος σε κάποιο σημείο του βίντεο εύχεται «να μη συμβαίνουν πολλά στραβά».

Λίγο αργότερα, ο λοχίας Κούκλατζης, με ένα ποτήρι μπύρα, αστειεύεται λέγοντας «έξι μήνες ξεσυνήθισα».

Στη συνέχεια, ο Άγγελος Μητρετώδης, φαίνεται να περιγράφει στον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ το πώς κατέληξαν να συλληφθούν από τις τουρκικές δυνάμεις, την ώρα που, όπως είχαν επικαλεστεί και στο δικαστήριο, ακολουθούσαν ίχνη, τα οποία νόμιζαν πως ανήκαν σε παράνομους μετανάστες.

The post Στα σπίτια τους επέστρεψαν Μητρετώδης και Κούκλατζης appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα