Φρίκη στην Καλιφόρνια: Γονείς κρατούσαν αλυσοδεμένα τα 13 παιδιά τους

Αλυσοδεμένα, υποσιτισμένα και παραμελημένα για χρόνια ήταν τα 13 παιδιά μιας οικογένειας στην Καλιφόρνια, όπως ανακάλυψαν κατά τύχη οι Αρχές όταν ένα από αυτά κατάφερε να αποδράσει και να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Τα παιδιά, που ήταν από δύο έως και 29 ετών, κρατούνταν κλεισμένα στην κατοικία των γονέων τους στο Πέρις, το οποίο βρίσκεται γύρω στα 100 χιλιόμετρα ανατολικά του Λος Αντζελες.

Οι Αρχές ειδοποιήθηκαν από ένα 17χρονο κορίτσι που ξέφυγε από το σπίτι και τηλεφώνησε στον αριθμό άμεσης βοήθειας 911 με ένα κινητό τηλέφωνο που βρήκε μέσα στο σπίτι.

Οι

αστυνομικοί ανακάλυψαν 12 πρόσωπα αλυσοδεμένα σε κρεβάτια μέσα στο σπίτι. Αρχικά νόμιζαν ότι όλα ήταν παιδιά αλλά σοκαρίστηκαν όταν διαπίστωσαν ότι επτά από αυτά ήταν ενήλικες. Το κορίτσι που απέδρασε και αποκάλυψε την περίπτωση ήταν 17 ετών αλλά έμοιαζε για 10 ετών.

Ακόμη μεγαλύτερο σοκ προκάλεσε η εμφάνιση των παιδιών που έμοιαζαν υποσιτισμένα και ήταν πολύ βρώμικα και χλωμά σαν να μην έβλεπαν το φως του ήλιου. Τα παιδιά είπαν στους αστυνομικούς ότι λιμοκτονούσαν.

Οι γονείς σε τελετή ανανέωσης των γαμήλιων όρκων με τα παιδιά τους (cnn.com)

Οι γονείς των θυμάτων, ο Ντέιβιντ Άλεν Τέρπιν, 57 ετών, και η Λουίζα Άννα Τέρπιν, 49 ετών, συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βασανιστήρια έχοντας θέσει ταυτόχρονα σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών.

Ορίστηκε παράλληλα μια πολύ υψηλή χρηματική εγγύηση 9 εκατ. δολαρίων για την προσωρινή αποφυλάκισή τους.

Τα παιδιά συνήθως φορούσαν ίδια ρούχα (cnn.com)

Δεν είναι σαφές ακόμη γιατί οι γονείς κρατούσαν τα παιδιά τους σε κατάσταση αιχμαλωσίας με αλυσίδες και λουκέτα.

Το CNN μεταφέρει μαρτυρίες ότι οι γονείς ήταν πολύ προστατευτικοί με τα παιδιά τους. Τα δίδασκαν κατ’οίκον ενώ όταν έβγαιναν έξω όλα ήταν ντυμένα με ίδια ρούχα. Συνήθως, είπε η γιαγιά τους, οι γονείς τους τα έβαζαν στη γραμμή ανάλογα με την ηλικία τους και οι ίδιοι ήταν στην αρχή και το τέλος της γραμμής.

Γείτονας ανέφερε σε μέσα ενημέρωσης ότι η κατοικία των Τέρπιν ήταν νεόδμητη και ότι δεν γνώριζε κάτι για την οικογένεια. Πρόσθεσε ότι δεν είχε παρατηρήσει τίποτε ασυνήθιστο στη γειτονιά.

The post Φρίκη στην Καλιφόρνια: Γονείς κρατούσαν αλυσοδεμένα τα 13 παιδιά τους appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα