Σκόπια: Ελπίδες από τη συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Σε μία δήλωση ενδεικτική των προθέσεων του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ στη σημερινή συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, στο Νταβός της Ελβετίας, προέβη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στα Σκόπια, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ Μίλε Μποσνιάκοφσκι.

Όπως είπε ο κ. Μποσιάκοφσκι, η ίδια η συνάντηση αποτελεί βήμα προόδου προς την κατεύθυνση της λύσης, μεταφέροντας

την αισιοδοξία του κ. Ζάεφ ότι οι δύο χώρες θα μπορέσουν τελικά να βρουν λύση, που θα είναι αξιοπρεπής και για τις δύο πλευρές.

Σε μια απόπειρα να εμφανίσει τα Σκόπια ως πρόθυμα και έτοιμα για τον μεγάλο συμβιβασμό, ο εκπρόσωπος εκτίμησε ότι «όλα τα στοιχεία οδηγούν σε θετική κατεύθυνση και ότι στην Αθήνα και στα Σκόπια υπάρχει η πολιτική βούληση να λυθεί αυτό το ζήτημα».

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι στα Σκόπια η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει «τη διαδικασία ανάλυσης και συντονισμού σχετικά με το τελευταίο πλαίσιο που παρουσίασε ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς». Ήδη, όπως έκανε γνωστό, το γραφείο του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Νίκολα Ντιμιτρόφ βρίσκεται σε επαφή με το γραφείο του Προέδρου Γκιόργκι Ιβάνοφ για τη διοργάνωση συνάντησης των πολιτικών αρχηγών της ΠΓΔΜ, προκειμένου να συζητηθεί το πλαίσιο που παρουσίασε ο Μάθιου Νίμιτς. Στη συνάντηση αυτή, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, θα συμμετάσχουν και άλλοι αρμόδιοι πολιτικοί παράγοντες της χώρας. Η ημερομηνία της συνάντησης δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί, αλλά, όπως είπε, θα γίνει σύντομα.

Εντός της ημέρας εξάλλου, θα γίνει γνωστή και η ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Μάθιου Νίμιτς στα Σκόπια.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ζάεφ δήλωσε τέλος, ότι δεν θέλει να αναφερθεί σε συγκεκριμένες πλευρές της διαπραγμάτευσης προκειμένου να προστατευθεί η διαδικασία, ενώ κάλεσε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να καλύπτουν τη διαδικασία με επαγγελματισμό και να αποφεύγουν τις εικασίες οι οποίες, όπως είπε, θα μπορέσουν να ζημιώσουν τη διαπραγμάτευση.

The post Σκόπια: Ελπίδες από τη συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα