Σκληρή επίθεση Τσαμάζ σε ΕΕΤΤ: «Αρνούμαι να τους παραδώσω τα κλειδιά του ΟΤΕ»

Σφοδρή επίθεση Μιχάλη Τσαμάζ, στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κατήγγειλε πως η Επιτροπή παρεμποδίζει την οικονομική ανάπτυξη του ομίλου ζητώντας πολλαπλές εγκρίσεις για προωθητικές ενέργειες, με απώτερο στόχο να αποδυναμώσει τον Οργανισμό και να ενισχύσει τους ανταγωνιστές του.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τρίτη, ο κ. Τσαμάζ έκανε λόγο για «έμμεση ενίσχυση των ανταγωνιστών του ΟΤΕ» και για πολιτική

γραφειοκρατίας η οποία πλήττει τον ΟΤΕ και τη δυνατότητά του να είναι ανταγωνιστικός στην αγορά.

Ο κ. Τσαμάζ στηλίτευσε τις πρακτικές της ΕΕΤΤ αναφέροντας ενδεικτικά τις συνολικά 425 εγκρίσεις που εκκρεμούν και οι οποίες αφορούν σε προγράμματα και τιμολογιακά πακέτα, με το μέσο όρο για τη χορήγηση εγκρίσεων να φθάνει τους τέσσερις μήνες.

«Αυτό που αντιμετωπίζουμε δεν έχει προηγούμενο. Η πολιτική της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) δεν βοηθάει τον ανταγωνισμό, αποθαρρύνει τους πραγματικούς επενδυτές και ζημιώνει τη χώρα και τους πολίτες», παρατήρησε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε στον ίδιο τόνο: «Δεν είναι δουλειά της ΕΕΤΤ να καθορίζει την εμπορική πολιτική του ΟΤΕ. Αρνούμαστε να παραδώσουμε τα κλειδιά του ΟΤΕ στην ΕΕΤΤ» που θέλει να είναι «και νομοθέτης και δικαστής».

«Αυτό που ζητάμε είναι δίκαιη και διαφανή ρύθμιση για όλους», εξήγησε και εξέφρασε την άποψη ότι «στην ΕΕΤΤ δημιουργούν γραφειοκρατία για να αιτιολογήσουν τη λειτουργία τους». «Το μοντέλο αξιολόγησης τους είναι παρωχημένο, με συνθήκες 2015. Στο διάστημα αυτό ο ΟΤΕ έχει αλλάξει, τα δεδομένα της αγοράς έχουν μεταβληθεί», σημείωσε για να υπογραμμίσει πως οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ΟΤΕ θέλει να προσφέρει φθηνότερες τιμές και η ΕΕΤΤ δεν τον αφήνει.

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για το αν στο ζήτημα εμπλέκεται το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ο κ. Τσαμάζ είπε πως εκτίμησή του είναι ότι δεν υπάρχει πολιτική κατεύθυνση. «Οι σχέσεις με την Πολιτεία είναι πολύ καλές», συμπλήρωσε.

The post Σκληρή επίθεση Τσαμάζ σε ΕΕΤΤ: «Αρνούμαι να τους παραδώσω τα κλειδιά του ΟΤΕ» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα