Σκέψεις για την αρχιτεκτονική σύνθεση

Ο Τάσης Παπαϊωάννου καθηγητής στην Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους αρχιτέκτονες της γενιάς του. Πολυβραβευμένος, με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική γραφή συνομιλεί με τον Κώστα Καζαμιάκη την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 6 το απόγευμα στον Ιανό με ελεύθερη είσοδο.

Μεταξύ άλλων θα συζητήσουν αν υπάρχουν κανόνες που διέπουν την αρχιτεκτονική σύνθεση, αν υπάρχουν διαδρομές της σκέψης κατά τη διαδικασία της αρχιτεκτονικής σύνθεσης, αν έχει αξία το σκίτσο στην αρχιτεκτονική σύνθεση, ποια είναι η κοινή γλώσσα των αρχιτεκτόνων κ.ο.κ.

Προσφάτως

ο Τάσης Παπαϊωάννου εξέδωσε με τις εκδόσεις Ινδικτος το βιβλίο «Σκέψεις για την αρχιτεκτονική σύνθεση» με το οποίο μας οδηγεί στον αρχιτεκτονικό τόπο. O τόπος αυτός είναι τόπος του ανθρώπου (κατοικία, σπίτι μου σπιτάκι μου), τόπος του Θεού (Παρθενών, Αγία Σοφία, Notre Dame, Μπλε Τζαμί, New Sinagogue Berlin, Shwedagon Pagoda,..), τόπος της ψυχής (Πυραμίδες, Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού, Taj Mahal,..) τόπος της σκέψης και του πνεύματος, τόπος της φιλοσοφίας, της Υγείας, των επιστημών, τόπος του θεάτρου, της μουσικής, ο τόπος όλων των τεχνών. Η αρχιτεκτονική είναι η μητέρα όλων των τεχνών.

The post Σκέψεις για την αρχιτεκτονική σύνθεση appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα