Σιέρα Λεόνε: Τουλάχιστον 300 νεκροί λόγω πλημμυρών

Μεγάλη κατολίσθηση λόγω πλημμύρας κοντά στην πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε, Φριτάουν, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 300 άνθρωποι, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό.

Ο αντιπρόεδρος της Σιέρα Λεόνε, Βίκτορ Μποκαρί Φο, είχε δηλώσει νωρίτερα τη Δευτέρα ότι υπάρχουν φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς, λόγω των τεράστιων ποσοτήτων από πέτρες και λάσπη που έπληξαν τα προάστια της Φριτάουν, το πρωί της ίδιας ημέρας.

Η πλαγιά, η οποία κατέρρευσε υπό το βάρος των βροχοπτώσεων, βρίσκεται στην περιοχή Ρίτζεντ.

Πολλοί

άνθρωποι, σύμφωνα με το BBC, κοιμούνταν την ώρα της κατολίσθησης.

Τα καταγεγραμμένα θύματα, σύμφωνα με τον τοπικό εκπρόσωπο του Ερυθρού Σταυρού, ανέρχονται -προς το παρόν- σε 312.

Σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Σίνεχ, έναν εργαζόμενο στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Κόνοτ της Φριτάουν, έχουν μεταφερθεί εκεί «τουλάχιστον» 180 πτώματα. Μάλιστα, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Σίνεχ είπε ότι στο νεκροτομείο δεν υπάρχει αρκετός χώρος για όλους τους νεκρούς.

Εκατοντάδες άνθρωποι αναμένεται, σε κάθε περίπτωση, να μείνουν άστεγοι.

#UPDATE #Freetown roads turned into churning rivers of mud as heavy flooding kills 312 in #SierraLeone capital https://t.co/NReFNM6LPY pic.twitter.com/E96dRH9lyf

AFP news agency (@AFP) August 14, 2017

Οι κατολισθήσεις λάσπης και οι πλημμύρες είναι συνηθισμένο φαινόμενο κατά την εποχή των βροχών στη Δυτική Αφρική, γεγονός που επιτείνεται από την αποψίλωση των δασών και την ανυπαρξία χωροταξικού σχεδιασμού. Το 2010 είχαν χάσει τη ζωή τους δέκα άνθρωποι, ενώ χιλιάδες έμειναν άστεγοι εξαιτίας των πλημμυρών στη Φριτάουν.

The post Σιέρα Λεόνε: Τουλάχιστον 300 νεκροί λόγω πλημμυρών appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα