Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Αρίθα Φράνκλιν

Η Αρίθα Φράνκλιν πέθανε στις 16 Αυγούστου στο Ντιτρόιτ, από καρκίνο στο πάγκρεας. Είχε συμπληρώσει 60 χρόνια καριέρας και ήταν μια από τις πλέον αξιοσέβαστες καλλιτέχνιδες στις ΗΠΑ, ενώ αγωνίστηκε επίσης και για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών.

Τώρα, έπειτα από τόσες συγκλονιστικές ερμηνείες της, ήρθε η ώρα για τον αποχαιρετισμό…

Δείτε εικόνες με τον φακό του (Reuters/Mike Segar)

Η σορός της «βασίλισσας της σόουλ»

εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα για δύο μέρες, Τρίτη και Τετάρτη, στο Μουσείο Αφροαμερικανικής Ιστορίας του Ντιτρόιτ, την πόλη όπου έζησε σχεδόν όλη τη ζωή της.

Στο συγκεκριμένο μουσείο είχε γίνει παρόμοια τελετή και για την ακτιβίστρια των πολιτικών δικαιωμάτων Ρόζα Παρκς, που πέθανε το 2005.

Το Ντιτρόιτ, που θεωρείται η πατρίδα της σόουλ μουσικής, έτσι κι αλλιώς πενθεί από την ημέρα που ο θάνατος της Φράνκλιν έγινε γνωστός. Το επιχρυσωμένο φέρετρό της βρίσκεται μέσα στο μουσείο, που είναι αφιερωμένο στην ιστορία των μαύρων Αμερικανών, ενώ θαυμαστές της είχαν κατασκηνώσει όλη τη νύχτα έξω από το κτίριο, για να προσκυνήσουν τη σπουδαία ερμηνεύτρια.

Ορισμένοι από τους θαυμαστές της έφτασαν στο Ντιτρόιτ ντυμένοι με μπλουζάκια που είχαν τυπωμένο επάνω το πρόσωπό της. «Είναι η βασίλισσα. Είναι ίνδαλμα, είναι θρύλος. Απλώς, είναι τιμή μας να βρισκόμαστε εδώ για να την τιμήσουμε», εξήγησε ένας από αυτούς στο τοπικό κανάλι Local 4 News.

«Η μουσική της άλλαξε τη ζωή πολλών και είναι τιμή να είμαστε εδώ», πρόσθεσε ένας άνδρας που έφτασε στο Ντιτρόιτ από το γειτονικό Οχάιο. «Άγγιξε τόσους πολλούς ανθρώπους», συνέχισε ο ίδιος.

Travelling in style, like she always did, #ArethaFranklin arrives in a golden casket, as fans wait to see her lie in state here in #Detroit. pic.twitter.com/8bL6EcSbVj

— Rajini Vaidyanathan (@BBCRajiniV) August 28, 2018

Την Πέμπτη, η σορός της θα μεταφερθεί στην εκκλησία όπου ιερουργούσε ο πατέρας της.

Η κηδεία, σύμφωνα με το BBC, θα γίνει σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο, σε ναό της πόλης, την Παρασκευή 31 Αυγούστου. Όπως έχει γίνει γνωστό, αναμένεται να τραγουδήσουν εκεί ο Στίβι Γουόντερ και η Τζένιφερ Χάντσον.

Επίσης, ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.

Aerial view shows lines of fans waiting to pay final respects to legendary singer Aretha Franklin as her body lies in state at Charles Wright Museum of African American History in Detroit#ArethaQueenForeverpic.twitter.com/NTZBVJECdx#RipArethaFranklin #riparetha #QueenOfSoul #soul

— AlexCam (@followalexcam) August 28, 2018

Στους δρόμους έξω από την εκκλησία αναμένεται να βρίσκονται ροζ αυτοκίνητα Cadillac, μια σαφής αναφορά στο τραγούδι της Φράνκλιν «Freeway of Love».

Η ταφή της θα γίνει στο κοιμητήριο Woodlawn.

The post Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Αρίθα Φράνκλιν appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα