Ρέθυμνο: Ρωσίδα βρέθηκε σώα μετά από 20 ώρες στη θάλασσα πάνω σε φουσκωτό στρώμα

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει η απίστευτη περιπέτεια ρωσίδας τουρίστριας που παραθέριζε στο Ρέθυμνο με τον σύζυγό της και την κόρη της. Η 55χρονη αγνοείτο από την Τετάρτη, όταν πήγε για μπάνιο σε παραλία του Αδελιανού Κάμπου. Με το που έγινε αντιληπτό ότι δεν είχε επιστρέψει στο ξενοδοχείο της και ενώ είχε ήδη πέσει η νύχτα, ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου και με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό της.

Μετά από 20 ώρες αγωνίας, η Ρωσίδα εντοπίστηκε σώα λίγο μετά τις 11 το πρωί της Πέμπτης από αεροσκάφος της Frontex, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Ρεθύμνου. Η 55χρονη κρατιόταν από ένα φουσκωτό στρώμα και είχε παρασυρθεί σε αρκετά μεγάλη απόσταση από την περιοχή του ξενοδοχείου όπου διέμενε με την οικογένειά της.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η τουρίστρια βρισκόταν πάνω στο στρώμα όταν -άγνωστο πώς- παρασύρθηκε στα ανοικτά της παραλίας όπου είχε πάει για μπάνιο. Παρά τη θαλασσοταραχή η 55χρονη κατάφερε να κρατηθεί στο -σωτήριο όπως αποδείχθηκε- στρώμα επί 20 ολόκληρες ώρες μέχρι που εντοπίστηκε από το αεροσκάφος της Frontex.

Την… ναυαγό ανέσυρε από τη θάλασσα πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου Χανίων που συνέδραμε στις έρευνες για τον εντοπισμό της. Σύμφωνα με τον υπολιμενάρχη του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου, Κυριάκο Παττακό, αν και εξαντλημένη είχε τις αισθήσεις της και επικοινωνούσε.

«Αεροσκάφος της Frontex που πετούσε στο σημείο εντόπισε την αγνοούμενη και έδωσε το στίγμα. Βρέθηκε 6-7 ναυτικά μίλια ανατολικά του ξενοδοχείου από το οποίο χάθηκε και μάλιστα πάνω σε στρώμα θαλάσσης. Αμέσως έσπευσε στο σημείο σκάφος του λιμεναρχείου Χανίων που συμμετείχε στις έρευνες και στο οποίο επιβιβάστηκε η τουρίστρια», δήλωσε στο neakriti.gr ο υπολιμενάρχης.

Εμφανώς καταπονημένη και με συμπτώματα υποθερμίας η 55χρονη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου προκειμένου να της παρασχεθεί η απαιτούμενη ιατρική φροντίδα.

The post Ρέθυμνο: Ρωσίδα βρέθηκε σώα μετά από 20 ώρες στη θάλασσα πάνω σε φουσκωτό στρώμα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα