Ρεσιτάλ παροχών Ρέντσι που τα δίνει όλα για το δημοψήφισμα

Ο Ματέο Ρέντσι τα δίνει όλα; Τι άλλο να σκεφτεί κανείς, όταν μαθαίνει ότι ο ιταλός πρωθυπουργός δίνει 14η σύνταξη, φοροελαφρύνσεις ακόμα και σύνταξη πριν από τα 62 έτη, σε εκατομμύρια συνταξιούχους.

Τυχαίο; Φυσικά όχι, καθώς το δημοψήφισμα για τις συνταγματικές αλλαγές (ήδη εγκεκριμένες από το ιταλικό κοινοβούλιο) που έχει μπροστά του, στις 4 Δεκεμβρίου, κρίνεται ως καθοριστικό για την παραμονή του στην πρωθυπουργία, καθώς αν το χάσει θα δεχθεί αφόρητες

πιέσεις για παραίτηση, από την αντιπολίτευση αλλά και από την σκληρή αριστερή πτέρυγα του κόμματός του που παραμονεύει. Ετσι με διάφορες κινήσεις προσπαθεί να τονώσει το προφίλ του και τη δημοτικότητά του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutshe Welle, σε συνάντηση της ιταλικής κυβέρνησης με τα συνδικάτα αποφασίστηκε ότι θα έχουν δικαίωμα σε δέκατη τέταρτη σύνταξη στο εξής, όλοι οι συνταξιούχοι με συνολικές απολαβές που δεν ξεπερνούν τα χίλια ευρώ τον μήνα. Πρόκειται για τρία εκατομμύρια τριακόσιες χιλιάδες άτομα. Παράλληλα, όσοι συνταξιούχοι διαθέτουν ετήσιο εισόδημα μέχρι οκτώ χιλιάδες εκατό ευρώ δεν θα φορολογούνται.

Ο υπουργός εργασίας Τζουλιάνο Πολέττι δήλωσε ότι θα διατεθούν, συνολικά, έξι δισεκατομμύρια ευρώ σε διάστημα τριών ετών για την στήριξη των συνταξιούχων και των εργαζομένων. «Πρόκειται για ποσό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς να χρειάζεται η έγκριση των Βρυξελλών», πρόσθεσε.

Και σύνταξη πριν από τα 62

Η κυβέρνηση Ρέντσι και τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας αποφάσισαν, επίσης, ότι όσοι πολίτες άρχισαν να εργάζονται όταν ήταν ανήλικοι, θα μπορούν να βγαίνουν στην σύνταξη πριν τα 62 τους χρόνια, χωρίς καμία επιβάρυνση ή περικοπές. «Πρέπει να λύσουμε ακόμη διάφορα κύρια θέματα, αλλά τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι σημαντικά», σχολίασε η επικεφαλής του συνδικάτου Cisl, Αννα-Μαρία Φουρλάν.

Ο ιταλός πρωθυπουργός ξανάρχισε να συνεργάζεται με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις έπειτα από δυο χρόνια μη αποδοτικών σχέσεων. Καταγγέλλει διαρκώς τα αρνητικά αποτελέσματα της λιτότητας που εφαρμόσθηκε από το 2008 μέχρι σήμερα και ζητά αύξηση των επενδύσεων για τα δημόσια έργα ώστε να αναπτυχθεί η οικονομία.

The post Ρεσιτάλ παροχών Ρέντσι που τα δίνει όλα για το δημοψήφισμα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα