Ισπανία: Ο Ραχόι δεν θα παραιτηθεί πριν από την Παρασκευή

Διαστάσεις πολιτικού θρίλερ αρχίζει να λαμβάνει η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ισπανία, μία ημέρα πριν από την ψηφοφορία για την πρόταση μομφής της αντιπολίτευσης, κατά της κυβέρνησης του Μαριάνο Ραχόι.

Η γενική γραμματέας του κόμματος που ηγείται ο Μαριάνο Ραχόι, Μαρία Ντολόρες ντε Κοσπεδάλ, δήλωσε ότι ο ισπανός πρωθυπουργός «δεν θα παραιτηθεί» πριν απτην Παρασκευή, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις ενόψει της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής εναντίον

του.

Νωρίτερα, το κόμμα των Βάσκων διέρρευσε ότι θα ψηφίσει υπέρ της μομφής κατά του Ραχόι, γεγονός που αν επιβεβαιωθεί στην πράξη, θα προσφέρει στην αντιπολίτευση τις 176 ψήφους που χρειάζεται, ώστε να ρίξει την κυβέρνηση.

Η γενική γραμματέας του People’s Party δεν θέλησε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με τη δήλωσή της, καθώς σε περίπτωση που περάσει η πρόταση μομφής, ο ισπανός πρωθυπουργός θα υποχρεωθεί να αποσυρθεί από την ηγεσία της χώρας, όπως προβλέπεται βάσει των δημοκρατικών διαδικασιών.

Διαβάστε πώς ξέσπασε η ισπανική κρίση: 33 χρόνια φυλακή για «ξέπλυμα» στον ταμία του Ραχόι

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρχηγός των Σοσιαλιστών, Πέδρο Σάντσεθ, χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία 176 ψήφων προκειμένου να γίνει ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας και σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής φαίνεται να εξασφαλίζει 180.

Σε σχόλιό του για τις εξελίξεις στην Ισπανία, το πρακτορείο Reuters σημειώνει ότι πρόκειται για μία ακόμη πολιτική κρίση στον ευρωπαϊκό Νότο -δεύτερη συνεχή μετά από αυτή της Ιταλίας- που, όπως εκτιμά, δεν θα αφήσει αλώβητες τις διεθνείς αγορές.

The post Ισπανία: Ο Ραχόι δεν θα παραιτηθεί πριν από την Παρασκευή appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα