Σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου σε λύκειο στη Φλόριντα

Δεκαεννέα χρόνια μετά τη σφαγή στο λύκειο του Κόλουμπάιν. Πεντέμισι χρόνια μετά τη φρίκη του Σάντι Χουκ. Τώρα το λύκειο Στόουνμαν Ντάγκλας, στη Φλόριντα. Τόποι τραγωδιών με θύματα μαθητές. Εκεί όπου κερδίζεις τη γνώση, κάποιος σπέρνει αδιακρίτως τον θάνατο.

Η ρουτίνα –διότι περί ρουτίνας πια μιλάμε στις ΗΠΑ της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας– η ίδια: ένας νεαρός αρχίζει να πυροβολεί και να σκοτώνει. Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν από την επίθεση στο σχολικό συγκρότημα στην πόλη Πάρκλαντ,

περίπου 50 μίλια απόσταση από το Μαϊάμι, στις 14.00 (τοπική ώρα – 22.00 ώρα Ελλάδος).

Τα αμερικανικά ΜΜΕ δημοσιοποίησαν μια φωτογραφία ενός νεαρού λευκού που άνοιξε πυρ στον τρίτο όροφο του σχολικού συγκροτήματος.

Nicolas Cruz posted this pictured to his social media sites before today's shooting at a Parkland, Florida Highschool, 17 people are confirmed dead, he's in custody #Parkland pic.twitter.com/hkukC7BWbD

Mike Gonzalez (@MikeKAPPKVEW) February 14, 2018

Οι αρχές, μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος φέρεται να είναι γνωστός στην Αστυνομία. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, πρόκειται για τον 19χρονο Νίκολας Κρουζ, πρώην μαθητή, ο οποίος άνοιξε πυρ στον τρίτο όροφο του σχολικού συγκροτήματος, σκοτώνοντας τουλάχιστον 12 μαθητές και άλλους πέντε ενήλικες, ενώ δεκάδες κατατράφηκαν ως τραυματίες.

O νεαρός χρησιμοποίησε ημιαυτόματο τουφέκι εφόδου κατά τη διάρκεια του μακελειού, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, από τον τρίτο όροφο του σχολικού συγκροτήματος. Ο δράστης ήξερε τα κατατόπια.

Ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ, πρώην σπουδαστής του λυκείου, που είχε αποβληθεί από το σχολείο εξαιτίας κακής διαγωγής, συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα στην κοντινή κοινότητα Κοράλ Σπρινγκς, σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας Μπρόουαρντ, Σκοτ Ισραελ.

Ο σερίφης σημείωσε ότι ο νεαρός χρησιμοποίησε ημιαυτόματο τουφέκι εφόδου AR-15, το οποίο είναι πολύ εύκολο να αγοράσει οποιοσδήποτε σε μεγάλο μέρος των ΗΠΑ.

Γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1998, ο Κρουζ είχε αναρτήσει σε social media, «πολύ ανησυχητικά» μηνύματα, είπε ο σερίφης Ισραελ, επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητο να αναφέρονται στις Αρχές συμπεριφορές αυτού του είδους.

Νωρίτερα, η αστυνομία απέκλεισε σε μεγάλη ακτίνα την περιοχή και ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση του δράστη.

Στο σχολείο φοιτούν σχεδόν 3.000 παιδιά, τα οποία ήταν στις εγκαταστάσεις όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί – τα μαθήματα ήθελαν άλλη μία ώρα για να ολοκληρωθούν.

#UPDATE: Police issue a "Be on the Lookout" for white male wearing burgundy shirt, last seen leaving shooting scene at Stoneman Douglas High School https://t.co/g2r6slr87m? pic.twitter.com/0cNRldJfb6

NBC 6 South Florida (@nbc6) February 14, 2018

Η κατάσταση θεωρήθηκε κρίσιμη για τις αμερικανικές αρχές, καθώς ζητήθηκε και η συνδρομή του FBI, κλιμάκια του οποίου είχαν σπεύσει στο σχολικό συγκρότημα και επιχειρούσαν μαζί με τις τοπικές δυνάμεις.

Φωτογραφία από τη στιγμή της σύλληψης του δράστη…


Η στιγμή που ο δράστης οδηγείται με χειροπέδες στο κρατητήριο…


Η σοβαρότητα της κατάστασης αποδείχθηκε και από την αντίδραση του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ζήτησε άμεσα ενημέρωση από τους συνεργάτες του.


Tαυτόχρονα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρικ Σκοτ.

UPDATE: Stoneman Douglas High School shooter remains at large, Broward sheriff says. Police are evacuating students, who can be seen leaving the school with their hands up. https://t.co/10ycJfpuLW pic.twitter.com/uhmF3VH3RZ

— FOX19 (@FOX19) February 14, 2018

The post Σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου σε λύκειο στη Φλόριντα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα