Πύργος Γκρένφελ: H Μέι αποχώρησε υπό αποδοκιμασίες

Μετά τις πολλές επικρίσεις που δέχτηκε η πρωθυπουργός της Βρετανίας επειδή δεν επισκέφθηκε τους πληγέντες από τη φονική πυρκαγιά του Grenfell Tower, -τους οποίους επισκέφτηκε η βασίλισσα Ελισάβετ- επικαλούμενη «λόγους ασφαλείας», μετέβη την Παρασκευή στο σημείο της πυρκαγιάς για δεύτερη φορά.

Τελικά, κάτω από έντονες αποδοκιμασίες, και με ισχυρή αστυνομική συνοδεία, αποχώρησε η Τερέζα Μέι από τη συνάντηση που είχε με κατοίκους που ζουν στην περιοχή κοντά στον πύργο Γκρένφελ, στο Λονδίνο. Εκεί όπου, τουλάχιστον, 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πυρκαγιά.

H συνοφρυωμένη βρετανίδα

πρωθυπουργός αποχώρησε ενώ διαδηλωτές που εξέφραζαν τη δυσαρέσκειά τους για την αντίδραση της κυβέρνησης στην πυρκαγιά, έτρεξαν πίσω από το αυτοκίνητο που μετέφερε την πρωθυπουργό και τη γιούχαραν.

«Ντροπή σου» και «είσαι δειλή» ήταν μόνο μερικές από τις αποδοκιμασίες του οργισμένου πλήθους.

Angry crowd charges May's car, shouts "coward" and "shame on you" at her as she leaves Grenfell Tower relief center https://t.co/t4jFsZbFNE pic.twitter.com/xXCcHBTcdv

— DAILY SABAH (@DailySabah) June 16, 2017

Η Μέι συναντήθηκε με θύματα της πυρκαγιάς, κατοίκους και ιθύνοντες της κοινότητας, ανακοινώνοντας μέτρα στήριξης ύψους 5 εκατομμυρίων λιρών.

-Εικόνες που ανέβασαν χρήστες των social media και εκείνες του REUTERS (Hannah McKay)

Κλικ για να δείτε το σλάιντ

«Το πακέτο στήριξης που ανακοινώνω σήμερα είναι να δοθεί στα θύματα η άμεση στήριξη που χρειάζονται για να φροντίσουν τους εαυτούς τους και τους οικείους τους. Θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε τι περισσότερο χρειάζεται να γίνει», δήλωσε η πρωθυπουργός με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της.

Διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την καταστροφική πυρκαγιά στον πολυκατοικία εισέβαλαν νωρίτερα στο δημαρχείο του Κένσινγκτον και Τσέλσι.

The post Πύργος Γκρένφελ: H Μέι αποχώρησε υπό αποδοκιμασίες appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα