Η κυβέρνηση ψάχνει ένα… θαύμα για το «άβατο» των Εξαρχείων

Χίλια οκτακόσια δέκα μέτρα. Τόσο απέχει η πλατεία Εξαρχείων από το κτίριο της Βουλής. Με τα πόδια το κάνεις σε 23 λεπτά. Αλλά η κυβέρνηση, δια του αρμοδίου υπουργού, μας ζητάει να μην «περιμένουμε θαύματα» για την κατάσταση εκεί. Το μάθαμε και αυτό λοιπόν: για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι «θαύμα» το ενδεχόμενο να υπάρξει τάξη και νομιμότητα σε αυτή την κεντρική συνοικία της πρωτεύουσας. Τώρα αν πιστεύετε στα θαύματα…

Ο Νίκος Τόσκας κλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή,

κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, να απαντήσει στην ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Ιάσονα Φωτήλα για τα φαινόμενα ανομίας στην Ελλάδα – υποστήριξε μάλιστα ο κ. Φωτήλας ότι η παραβατικότητα έχει αυξηθεί κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. «Από τη μια δεν ενοχλούμε το “άβατο” των Εξαρχείων αλλά από την άλλη “κλείνουμε” την Ηρώδου Αττικού. Ακόμη και οι ενώσεις των αστυνομικών εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες για τη στάση της κυβέρνησης για “ήπια διαχείριση” της παραβατικότητας», σχολίασε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του Ποταμιού.

Η απάντηση του κ. Τόσκα ήταν αρχικά γενικόλογες αναφορές και βολές εναντίον των προηγούμενων κυβερνήσεων περί «κουκουλώματος» του προβλήματος,

«Επιχειρήσεις εντυπωσιασμού είναι μακριά από την αντίληψή μας. Στην αντίληψή μας είναι επιχειρήσεις με ρεαλισμό, με σωστή οργάνωση, με σωστό σχεδιασμό, με σωστούς στόχους και τα αποτελέσματα έχουν αρχίσει. Αν περιμένετε θαύματα, όμως, λυπάμαι, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο τη στιγμή που τόσα χρόνια «κουκουλώνονταν” τα προβλήματα, σπρώχνονταν κάτω από το “χαλί” των Εξαρχείων τα προβλήματα όλης της πόλης, προκειμένου να ξεμπερδεύουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις από την αντιμετώπιση των προβλημάτων», είπε ο κ. Τόσκας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ισχυρίστηκε ότι επί 25 χρόνια δεν είχε γίνει καμιά επιχείρηση στη συγκεκριμένη περιοχή. «Εμείς τολμήσαμε αστυνομική επιχείρηση οργανωμένη, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν τα κεφάλια της αλβανικής μαφίας των ναρκωτικών στην περιοχή. Κανένας δεν το είχε τολμήσει και κανένας δεν είχε πετύχει κάτι τέτοιο. Είχε γίνει κάτι άλλο, η είσοδος των ΜΑΤ με τις κάμερες προ-τοποθετημένες για δημιουργία εντυπώσεων, η οποία μετά από δυο ώρες ή την επόμενη ημέρα δεν είχε καμιά αξία. Τέτοιες επιχειρήσεις εντυπωσιασμού είναι μακριά από την αντίληψή μας. Στην αντίληψή μας είναι επιχειρήσεις με ρεαλισμό, με επιδιώξεις, με σωστή οργάνωση, με σωστό σχεδιασμό, με σωστούς στόχους και τα αποτελέσματα έχουν αρχίσει», είπε.

Επιχειρώντας, δε, να αποκρούσει τις βολές σχετικά με τη συγχώνευση αστυνομικών τμημάτων επιδόθηκε πάλι στην τακτική «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση», καταλογίζοντας στις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι δημιουργούσαν αστυνομικά τμήματα ανά την επικράτεια με ρουσφετολογικά κριτήρια με αποτέλεσμα να μειώνεται η αστυνόμευση στους δρόμους.
«Εμείς επιδιώκουμε να μειώσουμε τα πολλά αστυνομικά ακριβώς για να βγουν περισσότεροι αστυνομικοί στο πεζοδρόμιο», κατέληξε ο κ. Τόσκας.

The post Η κυβέρνηση ψάχνει ένα… θαύμα για το «άβατο» των Εξαρχείων appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα