Προβάδισμα 10% για το CDU της Μέρκελ έναντι του SPD του Σουλτς

Ο δρόμος προς τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία έχει ακόμα τέσσερις μήνες (24 Σεπτεμβρίου) και το κλίμα –δημοσκοπικά- έχει σκαμπανεβάσματα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Emnid, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της κυριακάτικης εφημερίδας Bild am Sonntag, το 37% των Γερμανών τάσσεται υπέρ των συντηρητικών της Ανγκελας Μέρκελ,

ενώ το 27% προτιμά τους σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς.

Η Ενωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) [και το αδελφό βαυαρικό κόμμα της Ενωσης Χριστιανοκοινωνιστών (CSU)] προηγούνται πλέον του βασικού τους αντιπάλου, των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), κατά 10 εκατοστιαίες μονάδες.

Η εφημερίδα σημειώνει, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ΑΠΕ, ότι αυτό είναι το χαμηλότερο ποσοστό του SPD που καταγράφεται σε δημοσκόπηση αφότου ο Σουλτς χρίστηκε υποψήφιος του κόμματός του για την καγκελαρία τον Ιανουάριο.

Στα τέλη Απριλίου η διαφορά βρισκόταν στο 8%, με το 37% των ψηφοφόρων να τάσσεται υπέρ των CDU/CSU και το 29% υπέρ του SPD.

Το Die Linke (Η Αριστερά) διατηρεί το 10% των προτιμήσεων. Οι Πράσινοι συγκεντρώνουν το 8%, ίσο ποσοστό με το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) βρίσκονται στο 6%.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από την 4η ως τη 10η Μαΐου σε δείγμα 1.900 ψηφοφόρων.

The post Προβάδισμα 10% για το CDU της Μέρκελ έναντι του SPD του Σουλτς appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα