Πρόταση Θεοδωράκη στη Γεννηματά για κοινή συνέντευξη Τύπου

Επιμένει ο Σταύρος Θεοδωράκης στην πρότασή του προς την Φώφη Γεννηματά για κοινή εμφάνιση σε συνέντευξη Τύπου και καλεί την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την επανένωση της Κεντροαριστεράς.

Με δήλωσή του τη Δευτέρα στα «Νέα» τονίζει με έμφαση ότι «τα πολλά λόγια είναι φτώχεια» και μιλά για «κάποιους που θέλουν διαδικασίες ελέγχου από τα πάνω» και ορισμό πολιτικού οργάνου, συνεδρίου και πολιτικών

αποφάσεων. Προσθέτει ότι αυτά είναι παζάρια και διευθετήσεις μέσα σε κομματικά δωμάτια.

«Εμείς λέμε, οι πολίτες -και όχι οι αρχηγοί, τα επιτελεία τους και οι μηχανισμοί- να καθορίσουν το μέλλον του χώρου. Δεν είναι ιδιοκτησία ούτε του Ποταμιού ούτε του ΠΑΣΟΚ», υπογραμμίζει.

Επισημαίνει ότι «κάποιοι θα συνταξιοδοτηθούν, κάποιοι θα κάνουν ένα βήμα πίσω και κάποιοι θα βγουν μπροστά με την ψήφο των πολιτών, αλλά όχι με τις διαπραγματεύσεις» και προσθέτει «ας μην φοβόμαστε τόσο τις καρέκλες μας».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού συνεχίζει καλώντας την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «σε κοινή συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη εβδομάδα – μετά δηλαδή τη ΔΕΘ – για να απαντήσουμε ανοιχτά σε όλα αυτά που απασχολούν την παράταξη και κυρίως την Ελλάδα». Ζητά να παρουσιάσει καθένας το σχέδιό του και καταλήγοντας σημειώνει: «να ξεκινήσουμε έτσι τις διαδικασίες για τη δημιουργία νέου Κινήματος, με εκλογή αρχηγού από την κοινωνία και αμέσως μετά, με ένα ανοιχτό συνέδριο. Ιδού η Ρόδος».

Από την πλευρά της Σεβαστουπόλεως, επισημαίνουν Τα Νέα, επιρρίπτουν ευθύνες στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ για τις καθυστερήσεις στον διάλογο για την Κεντροαριστερά. Αφετέρου όμως μέρος του κόμματος διατηρεί την αισιοδοξία του ότι ο διάλογος θα καταλήξει σε εκλογή νέας ηγεσίας και δεν θα μείνει στην θεωρία.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει δεχθεί εισηγήσεις να γίνει συνεδρίαση της Επιτροπής Διαλόγου και Θέσεων που συνέστησαν τα δύο κόμματα με στόχο να βρεθούν σημεία σύγκλισης ανάμεσα στο Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Τα στελέχη του Ποταμιού στην επιτροπή ζήτησαν μάλιστα να συνεδριάσει με θέμα την πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη για κοινή συνέντευξη και τις 11 προτάσεις του κόμματος.

Το Ποτάμι ετοιμάζεται να απευθύνει διευρυμένη έκκληση σε όλο τον χώρο -σε πρόσωπα και φορείς- για συμμετοχή στη συζήτηση για την ανασυγκρότηση του χώρου. Θεωρούν μάλιστα ότι οι μικρότερες δυνάμεις είναι σύμμαχοί τους και συμφωνούν σε τρία ζητήματα: ότι τα κόμματα, μετά την εκλογή του αρχηγού. δεν πρέπει να εκφράζουν διακριτό πολιτικό λόγο (αν και δεν ζητούν την διοικητική κατάργηση των κομμάτων), ότι πρέπει η εκλογή να γίνει με ανοιχτό μητρώο και, τέλος, να αποκλειστεί η συνεργασία με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

The post Πρόταση Θεοδωράκη στη Γεννηματά για κοινή συνέντευξη Τύπου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα