Πρέπει να σου συμβεί για να το καταλάβεις;

12:28 9/3/2016 - Πηγή: Protagon

Εδώ και εννέα χρόνια την τελευταία μέρα του Φεβρουαρίου γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα σπάνιων παθήσεων. Πολλοί μπορεί να μην «πιστεύουν» ιδιαίτερα στις παγκόσμιες ημέρες· ένας απ’ αυτούς είμαι κι εγώ, γιατί σε αρκετές περιπτώσεις χάνεται το κεντρικό μήνυμα, υπάρχει εκμετάλλευση καταστάσεων για κερδίσουν οι επιτήδειοι και ούτω κάθε εξής.

Παρόλα αυτά, είναι χρήσιμες για την ευαισθητοποίησή μας σε ορισμένα θέματα. Ναι, είναι κλισέ η λέξη «ευαισθητοποίηση» με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, με τόση δυστυχία και με τόσες ασθένειες, σπάνιες ή μη, γνωστές ή άγνωστες. Το κεντρικό μήνυμα όμως

παραμένει το ίδιο: Ηθική Υποστήριξη. Δεν κοστίζει τίποτα σε κανένα. Μια γλυκιά κουβέντα, λίγη παρέα, ένα τηλεφώνημα, μια αγκαλιά, είναι αρκετά για έναν πάσχοντα και την οικογένειά του που τον φροντίζει. Και μην περιμένεις πάντα να σου το ζητήσουν. Πολλές φορές δε σου το ζητάνε καθόλου γιατί είναι αξιοπρεπείς και δε θέλουν να φορτώνονται σε κανέναν.

Κάποια στιγμή είχα ακούσει τη φράση: «Δεν το έχω ζήσει, άρα δε μπορώ να σε καταλάβω». Το ξέρω πως είναι δύσκολο να βρεις ανθρώπους που θα προσπαθήσουν να μπουν στη θέση σου. Ομως δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να ζήσεις κάτι για να το καταλάβεις. Αρκεί να έχεις ανθρωπιά μέσα σου και κοινή λογική. Η ανθρωπιά σε ευαισθητοποιεί κι η κοινή λογική σου λέει ότι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει ένα πρόβλημα χρειάζεται βοήθεια. Είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Μπες λοιπόν στη σελίδα του Rare Disease Day

Ενημερώσου, δες τα social media, κυρίως δες το βιντεάκι της περσινής χρονιάς που είναι και στα ελληνικά.

The post Πρέπει να σου συμβεί για να το καταλάβεις; appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα