Πουλήθηκαν σε ρώσο επενδυτή οι Κυπριακές Αερογραμμές

15:14 8/7/2016 - Πηγή: Protagon

Οι χρεοκοπημένες Κυπριακές Αερογραμμές πουλήθηκαν στην ρωσική αεροπορική εταιρεία Siberia S7, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο στη Λευκωσία. Ο αγοραστής, Λάντισλαβ Φίλεβ, εξαιτίας αυτής ακριβώς της επένδυσης, λαμβάνει αυτομάτως την κυπριακή υπηκοότητα.

Η συμφωνία έκλεισε στα 2,4 εκατομμύρια ευρώ, και έχει διάρκεια 10 ετών, με δικαίωμα ανανέωσης για άλλα 5. Περιλαμβάνει το έμβλημα της εταιρείας (το αγρινό), και το λογότυπό της, Cyprus Airways.

Η εταιρεία εγγράφεται στην Κύπρο ως κυπριακή, ρωσικών συμφερόντων. Η λειτουργία της στην Κύπρο θα αρχίσει με πτήσεις προς Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο και Ρωσία.

Από το 2008, η Siberia7 είναι η μεγαλύτερη ρωσική αεροπορική εταιρεία εσωτερικών πτήσεων. Η κρατική (κατά 93%) εταιρεία των Κυπριακών Αερογραμμών ανέστειλε την λειτουργία της τον Ιανουάριο του 2015, την ίδια μέρα, 9 του μηνός, που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι η κρατική βοήθεια 65 εκατ. ευρώ το διάστημα 2012-2013 προς την προβληματική Cyprus Airways ήταν κατά παράβαση των ευρωπαϊκών κανονισμών, και έδωσε εντολή στην εταιρεία να επιστρέψει αμέσως τα χρήματα που έλαβε. Επειδή αυτό δεν μπορούσε να γίνει αφού ήδη η Κύπρος ήταν υπό επιτήρηση λόγω της οικονομικής της κατάρρευσης, η κυβέρνηση Αναστασιάδη έκλεισε τις Κυπριακές Αερογραμμές αμέσως.

Έκτοτε, και μέχρι σήμερα, άλλες 5 εταιρείες πραγματοποιούν πτήσεις από και προς την Ελλάδα, Aegean, Emirates, Ryanair, Blue και Cobalt. Την εβδομάδα αυτή ανακοινώθηκε ότι θα μπει στην ίδια αγορά και μία ακόμη, η Orion. Η αύξηση του ανταγωνισμού κρίνεται ότι θα αποβεί προς όφελος των καταναλωτών.

Να σημειώσουμε ότι η εταιρεία που ενεγράφη στην Κύπρο, και που είναι θυγατρική της ρωσικής που έχει την S7, είναι η Charlie, συμφερόντων Κυπρίων εξ Αγγλίας. Το Τσάρλι, βγαίνει από το «Τσάρληδες», όπως περιπαικτικά, και ενίοτε χαιρέκακα, αποκαλούν οι Κύπριοι της Κύπρου τους Κύπριους της Αγγλίας!

The post Πουλήθηκαν σε ρώσο επενδυτή οι Κυπριακές Αερογραμμές appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα