Πότε θα ξεκινήσει ο δρόμος Πάτρας-Πύργου;

Η Πάτρα και ο Πύργος βρίσκονται στο ίδιο σημείο εδώ και κάτι αιώνες. Συνεπώς αν ο εκσυγχρονισμός της διασύνδεσής τους καθυστερήσει ακόμα λίγο, δεν χάλασε και ο κόσμος. Αντιθέτως, μπορεί να γίνει καλύτερος για τα επιχειρηματικά συμφέροντα Καλογρίτσα.

Ένα δημοσίευμα του Γιώργου Παπαχρήστου στα «Νέα» και η δήλωση του Τομεάρχη Μεταφορών της ΝΔ

Κώστα Αχ. Καραμανλή, αναδεικνύουν τον παραλογισμό και τις, ενδεχόμενες, μεθοδεύσεις που εξυπηρετούνται πάνω στο άθλιο οδόστρωμα. Προσέξτε τι έχει συμβεί:

Ο αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου επρόκειτο να δημοπρατηθεί κάποια στιγμή εντός του 2015, καθώς η σχετική προεργασία είχε γίνει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποφάσισε να ματαιώσει τη δημοπράτηση και να «σπάσει» το έργο σε οκτώ κομμάτια, τακτική που, κάποιος κακόπιστος, θα μπορούσε να αποδώσει σε διάθεση εξυπηρέτησης συμφερόντων. Η κυβέρνηση δημοπράτησε μόνο τρία από τα οκτώ τμήματα του έργου.

Και στα τρία, μειοδότης ανακηρύχθηκε η εταιρεία «Τοξότης», συμφερόντων Καλογρίτσα. Ωστόσο ακόμα δεν έχει υπογραφεί σχετική σύμβαση, αφού το έργο δεν έχει ενταχθεί στα προς χρηματοδότηση από την Ευρώπη. Επρόκειτο να δημοπρατηθεί και τέταρτο κομμάτι και μάλιστα κατά την περίοδο που η κυβέρνηση έψαχνε υπερθεματιστές για τις τηλεοπτικές άδειες. Εκείνη η δημοπρασία αναβλήθηκε, κάτι που σίγουρα θα είδαν με καλό μάτι στον όμιλο Καλογρίτσα -έτρεχαν στα βοσκοτόπια της Ιθάκης για να εξασφαλίσουν τηλεοπτική άδεια.

Βέβαια ο αρμόδιος υπουργός, ο Χρήστος Σπίρτζης, είπε ότι τα έργα θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ τον Μάιο. Όμως δεν εξηγεί για ποιο λόγο χρειάστηκε η καθυστέρηση τόσων μηνών. Τι συνέβη και η κυβέρνηση «κράτησε» το έργο; Ο μόνος που ωφελήθηκε από αυτό, ήταν ο όμιλος Καλογρίτσα. Εννοείται πως σε κανένα σημείο του έργου δεν έχει μπει ούτε καν σήμανση για τις εργασίες που πρόκειται να ξεκινήσουν, αν ξεκινήσουν, όταν ξεκινήσουν…

The post Πότε θα ξεκινήσει ο δρόμος Πάτρας-Πύργου; appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα