Πότε θα «θυσιάσει» την αυτονομία του Ποταμιού ο Σταύρος Θεοδωράκης

«Δεν φτάνει να αγανακτούμε με τον κ. Τσίπρα. Δεν αρκεί να λέμε ότι σερνόμαστε από συντηρητικούς σε λαϊκιστές, πρέπει να κάνουμε κάτι, να αντιδράσουμε. Και αυτό αφορά έναν ευρύτερο χώρο. Πρέπει να απελευθερώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας. Υπάρχουν και είναι πολλές. Στα πανεπιστήμια, στην εργασία, στη νεολαία. Είναι ένα κάλεσμα που κάνουμε για να ενωθούμε όλοι, να βρούμε τον τρόπο όλοι μαζί παραχωρώντας την μικρή εξουσία που έχουμε, να αλλάξουμε την πατρίδα μας. Δεν θα τα παρατήσουμε και δεν θα αφήσουμε την

πολιτική έρμαιο των λαϊκιστών, των συντηρητικών και των επαγγελματιών της πολιτικής».

Με αυτές τις φράσεις ο Σταύρος Θεοδωράκης από τη Θεσσαλονίκη και την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ ξεκαθάρισε την πρόθεσή του να καλέσει όλες τις μεταρρυθμιστικές και εκσυγχρονιστικές δυνάμεις να βρουν λύση στο αδιέξοδο της χώρας και να δημιουργήσουν ένα νέο Κίνημα, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι μόνο στην προοπτική ενός νέου, μεγάλου Κινήματος είναι διατεθειμένος να «θυσιάσει» την αυτονομία του Ποταμιού. Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για λαϊκισμό και αναποτελεσματικότητα, ενώ περιέγραψε θέμα προς θέμα τις διαφωνίες του και παράλληλα ανέπτυξε τις προτάσεις και τις λύσεις του Ποταμιού για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου.

Ο κ. Θεοδωράκης έδωσε απαντήσεις, ανάμεσα στα υπόλοιπα, για τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, για την υπόθεση του Ωραιοκάστρου, την προκλητική στάση του κ. Πολάκη, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, για τη συνεργασία με άλλα κόμματα.

Στιγμιότυπα από την Συνέντευξη Τύπου του Σταύρου Θεοδωράκη στην #deth2016 #topotami pic.twitter.com/8FZ8GcXLdA

— To Potami (@ToPotami) September 14, 2016

Ομως, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για τον κ. Λεβέντη αναφέροντας ότι ήταν ένας από τους πρώτους καταπατητές τηλεοπτικών συχνοτήτων, χωρίς ποτέ να έχει λογοδοτήσει γι’ αυτό.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του

«Δεν προβλέπω εκλογές γιατί ο κ. Τσίπρας έχει ως προτεραιότητα να εδραιώσει το καθεστώς του: στη Δικαιοσύνη, στο Δημόσιο, ακόμα και στην Εκκλησία θα θέλει να βγάλει μερικούς μητροπολίτες. Θα προσπαθήσει να μεταφέρει την εκλογική μάχη όσο το δυνατόν αργότερα εξαντλώντας τα περιθώρια», είπε για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Για την υπόθεση του Ωραιοκάστρου δήλωσε: «Η δική μας πρόταση είναι ξεκάθαρη. Ειδικά σχολεία μέσα στους καταυλισμούς για δύο χρόνια ώστε να εξοικειωθούν τα παιδιά με το ελληνικό σχολείο».

Για τον Βασίλη Λεβέντη είπε: «Δεν απαντάω και δεν δέχομαι ερωτήματα από τον κ. Λεβέντη. Προχθές είπε ότι «το τσάμπα τέλειωσε». Φαντάζομαι ότι ήταν κίνηση αυτοκριτικής καθώς έκανε καριέρα ως καταπατητής συχνοτήτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι θέλει να βάλει τάξη πρέπει να ασχοληθεί με τους καταπατητές του παρελθόντος. Δεν ξέρω μέχρι που θα φτάσει η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο Τσίπρας έχοντας αδυναμία στα σκουπίδια της πολιτικής έχει δώσει πολύ αέρα σε ανθρώπους που θα έπρεπε να είναι απολογούμενοι».

«O κ. Πολάκης δεν είναι ο τρελός τους χωριού, είναι η μια όψη του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ανθρώπου που τρομοκρατούν και ρίχνουν δηλητήριο στην κοινωνία για να καλύψουν έτσι τις δικές τους αδυναμίες. Ο κ. Πολάκης είναι υπεύθυνος για τα νοσοκομεία της χώρας. Αντί αν ασχοληθεί με αυτά την ώρα που καταρρέουν «παίζει» κάθε μέρα στο Facebook και το Twitter».

ΣΘ:"Δεν θα θυσιάσουμε #topotami για να σώσουμε τα παλιά σχήματα.Μόνο για να γίνουμε η μαγιά ενός καινούργιου κινήματος" #topotami #deth2016

— To Potami (@ToPotami) September 14, 2016

Για την πιθανότητα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Εχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπάρξει συνεργασία με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αυτό το σχήμα του εθνολαϊκισμού δεν μας ενδιαφέρει. Το Ποτάμι δεν θα συνεργασθεί προεκλογικά με κανένα κόμμα. Θα πορευτεί αυτόνομα εκτός αν υπάρξει το νέο Κίνημα στο όποιο έχουμε αναφερθεί». Αντίστοιχα, για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, σημείωσε: «Δεν υπάρχει περίπτωση εγώ που ίδρυσα το Ποτάμι να βρω θέση στις λίστες οποιουδήποτε άλλου κόμματος και αυτό αφορά το σήμερα, το αύριο, το πάντα».

«Οι κακές δημοσκοπήσεις δεν είναι λόγος για να εγκαταλείψουμε το Ποτάμι, αλλά για να δυναμώσουμε τη φωνή μας. Η χώρα έχει ανάγκη από γνήσιες μεταρρυθμιστικές δυνάμεις και το Ποτάμι μπορεί να θέτει τα μεγάλα ερωτήματα και να δίνει τις ευρωπαϊκές απαντήσεις. Είναι η υπολογίσιμη μεταρρυθμιστική εκσυγχρονιστική δύναμη που θα σπρώχνει τα πράγματα σε προοδευτική κατεύθυνση χωρίς ιδεοληψίες και αγκυλώσεις. Δεν έχουμε ηττηθεί. Εχουμε μια «τεχνική λεπτομέρεια» με τις ψήφους, αλλά θα τη λύσουμε και αυτή».

ΣΘ:"Στις δημοσκοπήσεις όντως #topotami εμφανίζεται χαμηλά αλλά αυτός δεν είναι λόγος να σταματήσουμε αλλά λόγος να δυναμώσουμε την φωνή μας"

— To Potami (@ToPotami) September 14, 2016

Για το εγχείρημα ενός νέου Κινήματος υπογράμμισε ότι «το Ποτάμι δεν έχει ευθύνη για τα λάθη του παρελθόντος. Παρόλα αυτά αποφασίσαμε να “θυσιάσουμε” το κίνημά μας εάν είναι να γεννηθεί στο χώρο του κέντρου, της μεταρρύθμισης και του εκσυγχρονισμού ένα νέο κίνημα. Δεν γεννηθήκαμε για να ενισχύσουμε τα παλιά κόμματα αλλά για να φέρουμε το νέο, ένα κίνημα για όλους τους πολίτες που αυτή τη στιγμή είναι εκτός πολιτικής και θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει ένας τρίτος πόλος. Φοβάμαι ότι οι σύμβουλοι της κυρίας Γεννηματά τη σπρώχνουν στην απομόνωση. Η πρότασή μας, πάντως, για εκκίνηση των διαδικασιών με κοινή συνέντευξη Τύπου ισχύει».

The post Πότε θα «θυσιάσει» την αυτονομία του Ποταμιού ο Σταύρος Θεοδωράκης appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα