Μακελειό στην Κωνσταντινούπολη

Διπλή έκρηξη, η οποία οφείλεται σε παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα και σε βομβιστή αυτοκτονίας, σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου έξω από ποδοσφαιρικό στάδιο στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, μετά τη λήξη του αγώνα. Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ από τους νεκρούς, οι 27 ήταν αστυνομικοί που επιτηρούσαν την ασφάλεια στον αγώνα μεταξύ της Μπεσίκτας και της Μπούρσασπορ.

Οι τραυματίες φτάνουν τους 166,

εκ των οποίων πάνω από 20 είναι σοβαρά, σύμφωνα με τις αναφορές του υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας.

Η επίθεση ήταν διπλή, αναφέρουν οι τουρκικές αρχές που επισημαίνουν ότι 45 δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη του οχήματος ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε πάνω του.

Για τρομοκρατική ενέργεια έκανε λόγο από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών της χώρας Αχμέτ Αρσλάν, με ανάρτησή του στο twitter. Στις εικόνες τις οποίες πρόβαλαν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται το κουφάρι ενός καμένου αυτοκινήτου και δύο εστίες φωτιάς στον δρόμο έξω από το στάδιο.

Αν και χωρίς να κατονομάσει τους δράστες, για τρομοκρατική ενέργεια έκανε λόγο και ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε δηλώσεις του είπε ότι «η Τουρκία θα θρηνήσει τα θύματα μαζί με τους πραγματικούς της φίλους, γνωρίζοντας ότι δίπλα της δεν θα βρει κανέναν πέραν από προσχηματικές δηλώσεις κατά των απαγορεύσεων». Και πρόσθεσε ότι δεν έχει λόγο να περιμένει «μία διαφορετική συμπεριφορά από χώρες που αντί να συντάσσονται κατά της τρομοκρατίας στο πλευρό της Τουρκίας και του τουρκικού έθνους προτιμούν να υποστηρίζουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις και τους τρομοκράτες».

Οι αστυνομικοί φέρονται ως κύριος στόχος της επίθεσης

Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι βάσει των πρώτων στοιχείων η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα που στόχευε λεωφορείο το οποίο μετέφερε αστυνομικούς της μονάδας αντιμετώπισης ταραχών. Πολλοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά στην έκρηξη, μετέδωσε το Reuters. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, η έκρηξη σημειώθηκε ενώ είχαν αποχωρήσει από το στάδιο οι οπαδοί των ομάδων, τη στιγμή που οι αστυνομικοί έφευγαν από την περιοχή.

Ηδη οι τουρκικές αρχές έχουν προχωρήσει σε 10 συλλήψεις με βάση τα στοιχεία του αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.

Την επίθεση καταδίκασε με ανάρτηση στο Twitter το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ενώ εκφράζει βαθύτατα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. «Στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό των φίλων και γειτόνων μας» τονίζεται σχετικά.

Appalled by the terrible news from #Istanbul. Deepest condolences to victims' families. We stand firm by the side of our friends&neighbors.

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) December 10, 2016

The post Μακελειό στην Κωνσταντινούπολη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα