Πωλητήριο για το εμβληματικό περιοδικό Rolling Stone

Αν το Rolling Stone ήταν ρόκερ, τώρα μπορεί και να περνούσε την κρίση της μέσης ηλικίας. Κατά κάποιο τρόπο σαν περιοδικό την περνά σαν περιοδικό.

Ο ιδρυτής του Γιαν Γουένερ ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να πωλήσει το ποσοστό που κατέχει στο εναλλακτικό έντυπο που ίδρυσε το 1967 στο Σαν Φρανσίσκο.

Δύσκολα θα έβρισκε κανένας έναν περισσότερο ταιριαστό τόπο και χρόνο και πιο ταιριαστή ηλικία από τον μόλις 21 ετών τότε Γιαν Γουένερ για να εκδώσει ένα έντυπο που μιλούσε για ροκ και τις εναλλακτικές κουλτούρες της

εποχής ενώ έκανε και εκρηκτική δημοσιογραφία.

Ο πάπας Φραγκίσκος στο εξώφυλλο του περιοδικού το 2014

Στα 50 χρόνια που πέρασαν από τότε, ο Γιαν Γουένερ εξακολουθούσε να κατέχει σταθερά το ποσοστό του στο περιοδικό μέσα από την εταιρεία του Wenner Media.

Σε όλο αυτό το διάστημα το Rolling Stone γνώρισε καλές στιγμές και επηρέασε όσο λίγα την μουσική. Μια καλή κριτική σημαίνει πολλά και ένα εξώφυλλο για τους νέους σταρ ήταν διαβατήριο για την επιτυχία.

Ένα από τα διασημότερα στην ιστορία του ήταν αυτό με τον Τζον Λένον γυμνό και σε εμβρυακή στάση δίπλα στην σύζυγό του Γιόκο Ονο. Η φωτογράφος Ανι Λίμποβιτς είχε απαθανατίσει μια στιγμή που έμεινε στην ιστορία, πιο πολύ γιατί , κατά σύμπτωση, το περιοδικό βγήκε στα περίπτερα ώρες μόνο πριν από τη δολοφονία του Λένον.

Αν και πάντα το Rolling Stone είχε συνεργασίες με σπουδαίους γραφιάδες, σαν τον Τομ Γουόλφ ή τον Χάντερ Τόμσον, με τα χρόνια η επιρροή του μειώθηκε.

Το BBC υπενθυμίζει ότι πλήγμα για την φήμη του ήταν, το 2014, το άρθρο για έναν βιασμό στο campus του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια. Αργότερα αποδείχτηκε ψευδές, αναγκάζοντας το περιοδικό να ανακαλέσει το δημοσίευμα.

Σήμερα το Rolling Stone, στη χάρτινη και πολύ περισσότερο στην ψηφιακή έκδοση, φτάνει σε 60 εκατομμύρια αναγνώστες τον μήνα.

Η Wenner Media δηλώνει τώρα ότι αναζητά «στρατηγικές επιλογές» για την καλύτερη τοποθέτηση της ώστε να αναπτυχθεί στο μέλλον – δεν λέει όμως αν είναι σε συζητήσεις με κάποιους. Στο παρελθόν είχε πουλήσει άλλους τίτλους της, το Us Weekly και το Men’s Journal to American, στην εταιρεία του (κουτσομπολίστικου) National Enquirer.

Ο Γιαν Γουένερ το 2008. Δημιούργησε το περιοδικό το 1967 (EPA/TRACEY NEARMY)

The post Πωλητήριο για το εμβληματικό περιοδικό Rolling Stone appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα