Ποιος θέλει να εξοντώσει τον Βασίλη Λεβέντη;

«Σχέδιο εξόντωσης της Ενωσης Κεντρώων» κατήγγειλε, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο Βασίλης Λεβέντης, μία ημέρα αφότου έγινε γνωστή η πρόθεση του μέχρι πρότινος γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Γιάννη Σαρίδη να ανεξαρτητοποιηθεί (εδώ). Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι ο τέταρτος βουλευτής (από τους εννιά που είχε εκλέξει η Ενωση

Κεντρώων τον Σεπτέμβριο του 2015) που θα φεύγει –οι άλλοι τρεις μοιράστηκαν σε Δημοκρατική Συμπαράταξη (Καρράς), ΣΥΡΙΖΑ (Μεγαλοοικονόμου) και ΝΔ (Κατσιαντώνης).

«Εάν ο βουλευτής δεν ζητήσει συγνώμη για όσα έχει δηλώσει αλλά και για όσα αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του, τότε θέτει αυτόν εκτός κόμματος», ξεκαθάρισε ο κ. Λεβέντης αναφερόμενος στον κ. Σαρίδη. Ο τελευταίος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, παρέπεμψε στη συνεδρίαση της ΚΟ την προσεχή Τρίτη, ξεκαθάρισε ότι σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών και είπε ότι δεν τίθεται «προς το παρόν» ζήτημα μεταπήδησής του σε άλλο κόμμα. Προς το παρόν…

Ο καημός του κ. Λεβέντη είναι ότι όλοι αυτοί που ανεξαρτητοποιούνται είναι δικές του επιλογές, αφού τους είχε ορίσει ο ίδιος επικεφαλής ψηφοδελτίων στις εκλογές που διεξήχθησαν με λίστα. «Οποιος βουλευτής έχει εκλεγεί με λίστα και φεύγει από το κόμμα πηγαίνοντας σε άλλο κόμμα προσβάλει τη λαϊκή εντολή», είπε ο κ. Λεβέντης. Ο οποίος βέβαια είχε δεσμευτεί ότι θα αντικαθίστανται ανά έξι μήνες οι βουλευτές του, αλλά δεν το έκανε.

Κατά τα άλλα και σχολιάζοντας τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δείχνουν την Ενωση Κεντρώων κάτω από τα όρια της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι «παρουσιάζουν τη μία πλευρά και στοχεύουν στην πεντακομματική Βουλή και στην εξυπηρέτηση συμφερόντων των δύο πρώτων κομμάτων» προσθέτοντας ότι «εντέχνως δεν παρουσιάζουν τα ποσοστά με αναγωγή των ψήφων, αλλά παρουσιάζουν τις περισσότερες φορές μόνο την πρόθεση ψήφου».

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων χαρακτήρισε «εγκληματική» τη συμφωνία των Πρεσπών με την ΠΓΔΜ. Οπως επισήμανε, «ο κ. Τσίπρας μπορεί να αιφνιδιάσει με εκλογές πριν από την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών έτσι ώστε να δώσει την “καυτή πατάτα” στον Κυριάκο Μητσοτάκη».

The post Ποιος θέλει να εξοντώσει τον Βασίλη Λεβέντη; appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα