Ποιοι θέλουν (ακόμα) να ενώσουν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι;

Μπορεί οι αρχηγοί να μη τα βρήκαν, οι βουλευτές όμως της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού δεν μένουν αδρανείς . Συζητούν, προβληματίζονται, ζυμώνονται μεταξύ τους συχνά στη Βουλή. Βλέποντας καθημερινά μέσα από τις εργασίες του Κοινοβουλίου την συνεχή κατάπτωση της χώρας με κορωνίδα την επίθεση στη Δικαιοσύνη για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών αγωνιούν και αναζητούν κοινό βηματισμό.

Το ότι συζητούν λοιπόν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού για τη δυνατότητα συνεργασίας τους είναι δεδομένο

κι όχι κρυφό. Και καμιά φορά με πλάκα και αστεία μεταξύ τους λέγονται σοβαρά πράγματα και ξεκινούν ενέργειες οι οποίες, γιατί όχι, μπορούν να εξελιχθούν σε ουσιώδεις πολιτικές πρωτοβουλίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, την Πέμπτη, όταν από το βήμα της Βουλής, ο Ανδρέας Λοβέρδος παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Κοινωνική Οικονομία αναφέρθηκε στις εξελίξεις για τις τηλεοπτικές άδειες κάνοντας άνοιγμα στο Ποτάμι!

«Πρέπει να συνεργαστούμε. Να φτιάξουμε ενιαία Κοινοβουλευτική Ομάδα για τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία και οσο για τη συναίνεση στο ΕΣΡ να το δούμε όταν το ΣτΕ αποφασίσει και δεν θα αφορά τον κ. Παππά», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απευθυνόμενος στον βουλευτή του Ποταμιού, Κώστα Μπαργιώτα.

Η παραίνεσή του δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Την προηγούμενη σε πηγαδάκι στα ορεινά ο Βασίλης Κεγκέρογλου είχε πει στον κ. Λοβέρδο: «Αντρέα αναλαμβάνεις ένα καθήκον να μας μαζέψεις όλους να φτιάξουμε ένα μαγαζί», κοιτώντας τον παριστάμενο κ. Μπαργιώτα.

Εδω και καιρό, οι συζητήσεις και ζυμώσεις των βουλευτών των δύο κομμάτων είναι πυκνές και σε πολύ μεγάλο βαθμό εκ των πραγμάτων συντονίζεται η στάση τους στη Βουλή κι εκφράζονται κοινές θέσεις.

Για να κρατηθεί ζεστός ο διάλογος και ανοικτές οι γέφυρες ανάμεσα στα δυο κόμματα διακινείται η ιδέα τόσο εντός όσο και στις παρυφές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, όσοι βουλευτές από τα δύο κόμματα επιθυμούν να προβούν σε κοινή δήλωση-έκκληση προς τον όλο χώρο και βεβαίως στα κόμματα τους για αναζωπύρωση της συνεργασίας τους. Αφορά και τον Χάρη Θεοχάρη ως ανεξάρτητο βουλευτή: μπροστά στην οπισθοδρόμηση της χώρας εξ αιτίας των επιλογών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να πυκνώσουν τις επαφές τους για μία μεγάλη προσπάθεια κοινής πορείας και σύμπραξης. Διευκρινίζεται σε όλους του τόνους ότι δεν θα πρόκειται για κίνηση που στρέφεται εναντίον της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη, αλλά για κραυγή αγωνίας για την πορεία και το μέλλον της ευρύτερης παράταξης και τη χώρα.

Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις την Πέμπτη του βουλευτή Α’ Αθήνας με το Ποτάμι Σπύρου Λυκούδη, ο οποίος στον ραδιοσταθμό «Πρακτορείο 104,9» και την επαύριο της αποπομπής του «νεοδημοκράτη» πλέον Ιάσονα Φωτήλα από το Ποτάμι, είπε: «Δεν έχω καμία απολύτως πρόθεση να μετακινηθώ σε κάποιο άλλο κόμμα και να πάω αλλού. Εγώ θα παλέψω για τη συγκρότηση του μεσαίου χώρου, της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης». Και πρόσθεσε μάλιστα χαρακτηριστικά: «Είμαι ένας άνθρωπος της Αριστεράς και όταν στοχεύω σε κάτι, εμμένω σ’ αυτό. Αν δεν το πετύχω, το πιθανότερο είναι ότι θα μείνω με τα άγχη μου ή με τις αγάπες μου τις πολιτικές, την Αριστερά, που αγάπησα. Δεν είναι ανάγκη να πάω κάπου. Υπάρχει και το σπίτι μου». Ή Κεντροαριστερά ή τίποτα λοιπόν.

Βέβαια τέτοιες πρωτοβουλίες όπως αυτή του κ. Λοβέρδου δεν περνούν χωρίς αντιδράσεις από τις επίσημες γραμμές και τα αρχηγείο. Χαρακτηριστικότατη η ανακοίνωση του Ποταμιού στο άνοιγμα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: «Οσοι έπαθαν αφωνία όταν η κυρία Γεννηματά ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το διάλογο και δεν συναινεί σε μία καθαρή ανοιχτή διαδικασία εκλογής αρχηγού από την κοινωνία, ξαναβρήκαν τη μιλιά τους και μας ζητούν να γίνουμε συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ. Δεν θα γίνουμε!»

The post Ποιοι θέλουν (ακόμα) να ενώσουν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι; appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα