To δείπνο με τον Ομπάμα και η ενόχληση του… Λεβέντη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο μόνος εκ των πολιτικών αρχηγών που θα έχει την ευκαιρία να δειπνήσει με τον Μπαράκ Ομπάμα. Το πρωτόκολλο δεν προβλέπει πρόσκληση των αρχηγών κομμάτων και, εκ των πραγμάτων, δεν θα τους δώσει τη δυνατότητα να βγάλουν έστω και μία φωτογραφία με τον αμερικανό πρόεδρο.

Οικοδεσπότης στο επίσημο δείπνο είναι, φυσικά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Εκτός του Πρωθυπουργού, θεσμικά παρίσταται και ο Πρόεδρος της Βουλής. Αν θέλουν, μπορούν να είναι στο τραπέζι πρώην

Πρόεδροι της Δημοκρατίας (Σαρτζετάκης, Στεφανόπουλος, Παπούλιας) και πρώην Πρωθυπουργοί (Μητσοτάκης, Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς, Παπαδήμος, Πικραμμένος, Θάνου). Οσον αφορά τους υπουργούς, προβλέπεται, εκτός του Πάνου Καμμένου, που θα υποδεχθεί τον Μπαράκ Ομπάμα στο αεροδρόμιο, να παραστούν οι υπουργοί Πολιτισμού, Οικονομικών, Επικρατείας (Τζανακόπουλος), Τουρισμού και Εξωτερικών.

Οι υπόλοιπες θέσεις, που δεν είναι και λίγες, περί τις 130, θα γεμίσουν από ακαδημαϊκούς, πανεπιστημιακούς και, φυσικά, από 50 πρόσωπα που υποδεικνύονται από την αμερικανική πλευρά.

Ο Βασίλης Λεβέντης είναι ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που περίμενε ότι θα βρίσκεται στο δείπνο, για αυτό και αντέδρασε με ενόχληση όταν πληροφορήθηκε ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο, αφού ο πρόεδρος Ομπάμα θα βρίσκεται εδώ σε επίσκεψη εργασίας και όχι σε επίσημη επίσκεψη. «Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη, προδίδει κλειστοφοβική διπλωματία και δείχνει ότι εμποδίζουν κάποιοι τον αμερικανό πρόεδρο να γίνει γνώστης των θέσεων των υπολοίπων κομμάτων. Στην Ελλάδα την πτώχευση την έφεραν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικός κληρονόμος του ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς, επαφή με τον ξένο επίσημο θα έχουν μόνο αυτοί που με την συμπεριφορά τους, των τελευταίων δεκαετιών κατέστρεψαν την Ελλάδα» είπε ο κ. Λεβέντης.

The post To δείπνο με τον Ομπάμα και η ενόχληση του… Λεβέντη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα