Πλειστηριασμοί τέλος μέχρι τα τέλη του μήνα

18:37 9/1/2018 - Πηγή: Protagon

Με απόφαση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου αναστέλλονται όλοι οι προγραμματισμένοι για την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018 πλειστηριασμοί στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, καθώς και όλοι όσοι έχουν οριστεί μέχρι το τέλος του μήνα. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι την 31η Ιανουαρίου δεν πρόκειται να γίνει κανένας φυσικός πλειστηριασμός, αλλά μόνον

οι ηλεκτρονικοί.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, η εν λόγω απόφαση σχετίζεται «με την εν εξελίξει νομοθετική διαδικασία εκσυγχρονισμού της διεξαγωγής των πλειστηριασμών, νομοθετική διαδικασία που κρίνεται κατεπείγουσα ενόψει της ολοκλήρωσης της 3ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος».

Το υπουργείο Δικαιοσύνης φιλοδοξεί να βάλει οριστικό τέλος στη διεξαγωγή των φυσικών πλειστηριασμών με τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο των προαπαιτουμένων.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου που επικαλείται η εφημερίδα «Τα Νέα», η τεχνολογική εξέλιξη δίνει πλέον τη δυνατότητα να διενεργείται ο πλειστηριασμός με ηλεκτρονικά μέσα διασφαλίζοντας απολύτως την τήρηση των επιταγών της δημοσιότητας, της διαφάνειας και της αποτελεσματικότερης ρευστοποίησης.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, η νομοθετική πρόταση που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο, κινείται σε τρεις κατευθύνσεις: πρώτον, κατάργηση όλων των προβλέψεων που αφορούσαν αποκλειστικώς τους φυσικούς πλειστηριασμούς· δεύτερον, προσαρμογή των υπολοίπων διατάξεων στον αποκλειστικό τρόπο διενέργειας των πλειστηριασμών με ηλεκτρονικά μέσα· τρίτον, βελτίωση του κανονιστικού πλαισίου με βάση τη μέχρι σήμερα εφαρμογή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου έχει ως εξής:

«Τo Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου ενημερώνει τα μέλη του Συλλόγου του, αλλά και τους νόμιμα συμμετέχοντες ότι αναστέλλεται η διαδικασία των φυσικών πλειστηριασμών, που έχουν προγραμματισθεί για αύριο και μέχρι 31.1.2018.

Η απόφαση σχετίζεται με την εν εξελίξει νομοθετική διαδικασία εκσυγχρονισμού της διεξαγωγής των πλειστηριασμών, νομοθετική διαδικασία που κρίνεται κατεπείγουσα ενόψει της ολοκλήρωσης της 3ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος».

The post Πλειστηριασμοί τέλος μέχρι τα τέλη του μήνα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα