Πλειστηριασμοί: Αρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ – Κοντονής επιστρατεύει Τσακαλώτο για τους «53»

Η τροπολογία για την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων επιχειρούν να παρεμποδίσουν τη διενέργεια πλειστηριασμών και η πρόβλεψη ποινών φυλάκισης για όσους επιμένουν να τους διακόπτουν, επιδείνωσε έτι περαιτέρω το κλίμα στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ηδη ακούγονται, δυνατά πια, φωνές για απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας που όπως εκτιμούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,

κινδυνεύει να τραυματίσει ανεπανόρθωτα το προφίλ της πρώτης αριστερής κυβέρνησης.

Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης έφθασε στο σημείο να μιλά ανοικτά για ποινικοποίηση της λαϊκής κινητοποίησης, ζητώντας την απόσυρση της τροπολογίας. «Η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι επιβεβλημένο να νομοθετηθεί νομικά και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ποινικοποιείται η λαϊκή κινητοποίηση», τονίζει σε δήλωσή του.

Αν προστεθούν στη δήλωση αυτή οι προηγούμενες τοποθετήσεις του Νίκου Φίλη που υπολογίζει τον αριθμό των πλειστηριασμών μέσα στο 2018 σε πάνω από 40.000 – πλειστηριασμοί που όπως λέει, «δεν θα αφορούν μόνο βίλες με πισίνες, αλλά και φτωχόκοσμο, ανθρώπους της πρώην μεσαίας τάξης που εξουθένωσε η κρίση», αλλά και του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη, που κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία για την ξεκάθαρη προστασία της λαϊκής κατοικίας, χωρίς μισόλογα και περίεργες διατυπώσεις, γίνεται αντιληπτό πόσο έκρυθμη είναι κατάσταση στο εσωτερικό της ΚΟ.

Κατά πληροφορίες, ο αριθμός των κυβερνητικών βουλευτών που δεν βλέπουν με καλό μάτι την τροπολογία για την ποινική δίωξη όσων διαμαρτύρονται για τους πλειστηριασμούς, ανέρχεται στους επτά. Αγνωστο παραμένει πόσοι εξ αυτών είναι αποφασισμένοι να καταψηφίσουν την τροπολογία αν επιμείνει ο Σταύρος Κοντονής στις σχετικές διατάξεις.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, η ρύθμιση θα προκαλέσει «κύμα» συλλήψεων και διώξεων κατά όσων διαμαρτύρονται επειδή χάνουν τα σπίτια τους, με αποτέλεσμα να «μείνει στην ιστορία ότι με νόμο της Αριστεράς φυλακίζονται όσοι μετέχουν σε λαϊκές κινητοποιήσεις»!

Τα… μαντάτα έφθασαν ήδη προς Μαξίμου μεριά και προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις κατά την ψηφοφορία για την επίμαχη τροπολογία, ζητήθηκε από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών να καλέσουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις – εξηγήσεις.

Η «επιστράτευση» Τσακαλώτου μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς στοχεύει στην άμβλυνση των αντιδράσεων από την ομάδα των «53» που έχουν ήδη κάνει γνωστές τις προθέσεις τους.

Νωρίτερα στη Βουλή ο Σταύρος Κοντονής έσπευσε να επισημάνει ότι η τροπολογία δεν εισάγει νέο αυστηρό πλαίσιο, αλλά επεκτείνει το ήδη αυστηρό και στους χώρους που θα διεξάγονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Ζήτησε μάλιστα να μοιραστεί το άρθρο 334 του Ποινικού Κώδικα για να συγκρίνουν, όπως είπε, οι βουλευτές τι αλλάζει στη νομοθεσία.

Η επισήμανση αυτή ωστόσο, δεν δείχνει ικανή να… ηρεμήσει τους αντιδρώντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, γι αυτό και αποφασίστηκε -εσπευσμένα- να συγκληθεί (ατύπως) έκτακτη συνεδρίαση στις 15.30, προκειμένου ο κ. Κοντονής -με την υποστήριξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου- να κατευνάσει τις αντιδράσεις.

The post Πλειστηριασμοί: Αρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ – Κοντονής επιστρατεύει Τσακαλώτο για τους «53» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα