Πίστωση χρόνου για Γαλλία, Ιταλία και Πορτογαλία ζητά ο Γκάμπριελ

08:49 6/2/2017 - Πηγή: Protagon

Κάλεσμα για μεγαλύτερη δημοσιονομική ανοχή απέναντι σε χώρες που υλοποιούν μεταρρυθμίσεις απηύθυνε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αναφέροντας μάλιστα ως παραδείγματα την Ιταλία, την Γαλλία και την Πορτογαλία. Την Ελλάδα δεν τη συμπεριέλαβε.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ARD και ενώ η Γερμανία μπαίνει σε προεκλογική φάση, ο πρώην ηγέτης του SPD τόνισε

η Ευρώπη θα πρέπει να δώσει πίστωση χρόνου σε χώρες που εφαρμόζουν μεταρρυθμίσεις, κι όχι να πιέζει για άμεση επίτευξη των δημοσιονομιών στόχων – ήταν ένα ακόμη «καρφί» κατά της εμμονής του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για πολιτικές λιτότητας, σε συνέχεια της επιστολής που είχε στείλει στην Ανγκελα Μέρκελ.

Ο Γκάμπριελ, ο οποίος αφού παραχώρησε την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στον Μάρτιν Σουλτς έχει αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών το τελευταίο διάστημα, στάθηκε ιδιαίτερα στη Γαλλία. Επεσήμανε πως «είναι χωρίς λογική να μην δίνουμε στους Γάλλους ένα χιλιοστό εδάφους» παρά το γεγονός ότι έχουν επωμιστεί μεγάλο βάρος με τη στρατιωτική επέμβαση κατά των ισλαμιστών ανταρτών στο Μαλί.

Ο σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος έχει στο παρελθόν δηλώσει πως είναι προτιμότερο να δοθούν περισσότερα χρόνια ώστε να μειώσει η Γαλλία το έλλειμμά της παρά να ασκηθεί πίεση που θα μπορούσε να αναδείξει πρόεδρο την Μαρίν Λεπέν.

«Η Ευρώπη δεν πρέπει να είναι διαιρεμένη μεταξύ βορρά, νότου, ανατολής και δύσης, σε αντίθεση με το τι κάνουμε ως σήμερα», προσέθεσε ο Γκάμπριελ.

The post Πίστωση χρόνου για Γαλλία, Ιταλία και Πορτογαλία ζητά ο Γκάμπριελ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα